GyereSportolni.hu - Gyenes Néptánc Együttes

Generic placeholder image

Tánc

Gyenes Néptánc Együttes

Zala megye, Gyenesdiás, 8315 Gyenesdiás Kossuth L. u. 97.

Bemutatkozás

A Gyenes Néptánc Együttes 1997-ben alakult a Balaton-parti Gyenesdiáson. Létrejöttében nagy szerepet játszott, hogy a helyi Klubkönyvtárban az 1990-es évek elején tanfolyam formájában beindult a néptáncoktatás. Ezt követően már az általános iskolában is lehetőség nyílt a tánccal való megismerkedésre órarendi keretek között, ill. szakkör formájában egyaránt. Az együttes létrejöttével a középiskolások és egyetemisták is folytathatták a táncolást.

A csoport tagjai 14 - 30 év közötti gyenediási és környékbeli fiatalok. Céljuk, hogy a magyar nyelvterület minél több vidékének néptáncanyagát elsajátítsák, és azokat koreográfiák formájában bemutassák. Az együttes már évek óta egy két órát kitöltő táncos repertoárral rendelkezik, melyben átfogó képet láthat a közönség hazánk gazdag néptánc kultúrájából. Az csoport elkötelezett híve a Timár Sándor által kialakított autentikus tánctanulási módszernek.

A hazai bemutatók mellett 2000-től kezdve számos európai országban megfordultak már (Olaszország, Lengyelország, Franciaország, Ausztria, Németország, Szlovénia, Hollandia, Anglia, Ciprus, Szicília).

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 8315 Gyenesdiás Kossuth L. u. 97.

Telefonszám: +36302170920

E-mail cím: info@gyenesneptanc.hu

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Nincs feltöltve edző

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.