GyereSportolni.hu - Eötvös DSE

Generic placeholder image

Röplabda

Eötvös DSE

Hajdú-Bihar megye, Debrecen, 4029 Debrecen, Eötvös u. 13.

Bemutatkozás

Az Eötvös Utcai Diák-sportegyesület (röviden Eötvös DSE) 1998. október 20-án alakult.
Eredményeink fokozatosan javulnak. A különböző testnevelés és sporttagozatos iskolák mellé, rövid idő alatt előbb városi, majd megyei, később országos szinten is sikerült felnőnünk. Kezdetben természetesnek tűnt, hogy tanulóink a nyolcadik osztály elvégzése után máshol fognak sportolni. Most úgy gondoljuk, hogy azok a sportolók, akik hat évig tervszerűen dolgoztak és eredményeket értek el, a mi egyesületünkben tudnak a leggyorsabban fejlődni.
A gyerekek már alsó tagozatos korukban elkezdhetnek röplabda edzésekre járni. Ebben az életkorban az alapérintések oktatása, a játékszabályok ismertetése, előkészítő mozgások, életkornak megfelelő fizikai képességfejlesztés és rengeteg játék jellemzi az edzéseket. Már ekkor versenyeken is indulnak tanulóink, a 2000/2001. tanévben például Csillebércen az Országos Szupermini Bajnokságon ez a csapatunk is az előkelő 4. helyen végzett, a 2001/2002-es tanév II. korcsoportos diákolimpia országos döntőjében Pakson pedig bronzérmet szerzett.

A 11-12 éves gyerekeknek már – a fizikai képességfejlesztésen és a technikai elemek tökéletesítésén túl – csapattaktikákat is tanítunk. Az ország különböző pontjain megrendezésre kerülő kupákon, bajnokságokon veszünk részt, szinte minden hétvégén versenyzünk.

A 13-14 éves tanulók az előbbi feladatok gyakorlásán kívül a különböző játékrendszerek ismeretét tanulják, és a specializált szerepkörök (feladó, középjátékos, szélső ütő, liberó) feladatait is elsajátítják. A korosztály legtöbb magyarországi versenyén elindítjuk ezeket a csapatokat, ezenkívül évente edzőtáborozunk és több külföldi tornán is szerepelünk.

A többes számot azért használjuk, mert fiúkkal és lányokkal is foglalkozunk, az 1998/99-es tanévben például mindkét nemű csapatunk diákolimpiai döntőt játszott.

A korcsoportokat – a gyerekek más feladataival koordinált terhelhetőség határain belül – felfelé is versenyeztetjük. Így fordult elő 2001. júniusában, hogy ugyanaz a 13-14 évesekből álló csapatunk két hét alatt 4 diákolimpiai döntőn is szerepelt: saját korcsoportjának terem- és strandröplabda fináléjában és a középiskolások között szintén a terem- és strandröplabda országos döntőn.

A diákolimpiai versenyeken, belföldi és külföldi kupákon, tornákon kívül indítjuk csapatainkat a Magyar Röplabda Szövetség által szervezett bajnokságokon is. Az Országos Gyermek Bajnokságon szép eredményeket értünk el, a 2000/2001. évben egyesületünk rendezhette az országos döntőt.

Sikerült az évek folyamán olyan szakmai és szervezeti hátteret kialakítanunk, amely lehetővé teszi, hogy saját nevelésű játékosainkkal a felnőtt mezőnyben is szerencsét próbáljunk.

Az 1999/2000. évi bajnoki idényben a zömében 13-14 éves fiatalokból álló csapatunk helytállt a megyei felnőtt bajnokságban.

A 2001-2002. szezontól a férfi és női Nemzeti Bajnokság II. osztályában is indítunk juniorcsapatot illetve felnőtt női együttest. Utóbbiba sikerült saját nevelésű játékosokat beépíteni. Nagy öröm számunkra, hogy a 2006/2007-es szezonban a legmagasabb szinten, az NB I-ben játszhatott csapatunk.

A 2007/2008-as bajnokságban női és férfi NB II-es felnőtt csapatot is versenyeztettünk.

A 2012-től ismét női együttest indítunk az NB II-ben. A 2018/2019-es NB II Keleti csoportját 16 pontos előnnyel megnyertük, majd a bajnoki döntőn kiharcoltuk az NB I-be jutást. A 2020/2021-es, a 2021/2022-es szezonban ismét az NB I-ben játszottunk.

Kiket Várunk?

12 és 35 év közötti lányokat.

Előfeltétel a jelentkezéshez

nincs

Edzések időpontjai

Korosztályonként változó, ezen a linken látható: http://eotvosvolley.fw.hu/edzesek.htm

Tagdíj

Éves 25000 ft.

Kapcsolat

Cím: 4029 Debrecen, Eötvös u. 13.

Telefonszám: +36309658158

E-mail cím: eotvosvolley1997@gmail.com

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Villamossal és busszal is megközelíthető.

Autóval: Az iskola mellett van parkírozási lehetőség.

GPS koordináták

Szombathy András

Gyula Zoltán

Iberhalt László

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.