GyereSportolni.hu - Kárászy Team

Generic placeholder image

Harcművészetek

Kárászy Team

Budapest , III. Kerület , 1032 Budapest, Bécsi út 267.

Bemutatkozás

Célunk a hazai küzdősportok megismertetése a felé nyitott közönséggel, és a megfelelő technikai háttér biztosítása versenyzőink és leendő versenyzőink számára.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel edzéseinken!

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Itt megtalálod:
https://karaszyteam.hu/orarend/

Kapcsolat

Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 267.

Telefonszám: +36302585175

E-mail cím: info@karaszyteam.hu

Edzések helye

Budapest, Bécsi út 267.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.551665, 19.029325

Kárászy Balázs

A sporttal egészen fiatalon, már óvodás koromban megismerkedtem: négytől hat éves koromig rendszeresen jártam úszó edzésekre. Aztán az általános iskolában már atletizálni kezdtem, heti több alkalommal a Pasaréti úti Vasasban. Igazán egyik sportág sem fogott, meg és kilenc éves koromban 1995-ben, öcsém bíztatására elkezdtem kempózni a Pitypang Utcai Általános Iskolában a Kismészáros Kempo Klubban, Palotás Ferenc irányítása alatt. Már az első edzésen tudtam, hogy ezt életem végéig csinálni fogom. Több mint két évtized alatt nem fordult velem olyan elő, hogy készakarva kihagytam volna edzést. A Kempo edzések mellett megismerkedtem az ökölvívással és a Brazil Jiu-Jitsuval is. Az utóbbit közel tíz éve csinálom töretlenül (2007 óta).

Gyerekkorom óta versenyzek a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség szabályrendszerében, melyben megtalálhatóak technikai (formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, önvédelem) és küzdelmi (kesztyűs, pusztakezes küzdelem, Gi-s és Gi nélküli földharc küzdelem) versenyszámok egyaránt.

2007-ben kezdtem el full-kontakt küzdelemmel komolyabban foglalkozni. Abban az évben kesztyűs full-kontakt versenyszámban országos bajnok majd világbajnok is lettem. Akkoriban ismerkedtem meg a Brazil Jiu-Jitsuval, ami egy földharc központú küzdősport és a versenyzésem egyre inkább a földharc versenyek fele orientálódott. Természetesen állóküzdelmeket sem hanyagoltam el, 2012-ig minden évben indultam full-kontakt versenyeken is. Brazil Jiu-Jitsuban háromszor voltam magyar bajnok (2008, 2009 és 2013). Háromszor voltam a Magyar Grappling és Palkráció Szövetség válogatottja (2009, 2012 és 2013). Első grappling Európa bajnokságomon Gi fogásnemben 2. helyet, Gi nélküli fogásnemben pedig 3. helyet értem el. Versenyzői karrierem csúcsa az volt amikor 2013-ban rész vehettem a World Combat Games-en, ami Szentpéterváron került megrendezésre. 2014-ben a Zen Bu Kan Kempo válogatottal, a Portugáliában megrendezett World All Styles Championshipen három arany érmet sikerült szereznem: Gi és NoGi földharcban valamint önvédelem versenyszámban, majd ezt sikerült megismételnem 2016-ban is. Ezeken a versenyeken több mint háromezer versenyző szerepel és jelen van a küzdősport rajongók apraja nagyja.

2017-ben úgy döntöttem (sikeres szemkorrekciós műtét hatására) hogy újra kesztyűt húzok és elkezdek egy számomra új szabályrendszerben versenyezni, a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő MMA-ban (Mixed Martial Arts). Eddig három versenyen 5 mérkőzésem volt, amiből 4-et megnyertem (kettőt kopogtatással és kettőt TKO-val). 2017. márciusában 7. helyet értem el a nemzetközi MMA szervezet az IMMAF Európa Bajnokságán, majd májusban Országos Bajnok lettem.

Csámpár János

Csámpár János vagyok, harcművészetekkel mintegy 7 éves koromban kezdtem foglalkozni. Először, mint szinte mindenki én is karatét tanultam. Később megismerkedtem az aikido-val és innen szinte már egyenesen következett judo vagy magyarosabb elnevezésén a cselgáncs. Pár év judo gyakorlás után a földharcot megkedvelve találtam rá a brazil jiu-jitsu-ra. 2008 márciusában kezdtem a gyakorlást a magyarországi Gracie Barra Akadémián, akkori és jelenlegi mesterem, Max Carvalho brazil származású fekete öves mester irányítása alatt.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.