GyereSportolni.hu - Aikido Újbuda Kör

Generic placeholder image

Harcművészetek

Aikido Újbuda Kör

Budapest , XI. Kerület , 1113 Budapest, Daróci u. 6.

Bemutatkozás

Az Aikido Újbuda Kör célja a téma iránt érdeklődők számára az Aikido tanulmányozását támogató közösség szervezése. A csoport szakmai munkáját Magyar László 5. danos mester irányítja. A klub 2011 szeptemberében indította el az edzéseit Budán a XI. kerületben. Az Aikido Újbuda Kör "anya" szervezete (dojo-ja) a székesfehérvári Zentai Mitama Aikido dojo.Ez a dojo Magyar Kobayashi Dojok Országos Egyesületének (MKDE) tagja, mely szoros kapcsolatban áll a Japán Kobayashi Jasuo 8.danos aikido mester vezette nemzetközi Kobayashi Dojó hálózattal. E kapcsolat teszi lehetővé az elsajátított ismeretek felügyeletét, illetve elősegíti a további fejlődést.Érdekel a harcművészet, a jó társaság, a dinamikus mozgás, a kikapcsolódás? Csatlakozz kezdő csoportunkhoz! Regisztrálj az info@aikidoujbuda.hu e-mail címen.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Kedd, Csütörtök 19:00-20:30

Kapcsolat

Cím: 1113 Budapest, Daróci u. 6.

Telefonszám: +36302397281

E-mail cím: info@aikidoujbuda.hu

Edzések helye

1113 Budapest, Daróci u. 6. - Budai Budp Centrum

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.480858, 19.029490

Magyar László

A történet 1995-ben, Székesfehérváron, a Zentai Mitama dojoban kezdődött. Magyar László senseinél ismerkedtem meg az Aikidoval, itt tettem szert azokra az alapokra, melyekre a mai napig építkezem a gyakorlás során. Később Budapestre költöztem, így nem volt lehetőségem folyamatosan látogatni a Zentai Mitama edzéseket. Havonta, kéthavonta csak egyszer tudtam részt venni a közös gyakorlásokon. Budapesten kerestem a Kobayashi iskolához tartozó dojokat.

Az azóta eltelt időszakban több különböző dojoban fordultam meg. Mindenhol szívesen fogadtak, mindenhol jól éreztem magam. A különböző klubokat látogatva, egyértelműen szűrődött le az a tapasztalat, hogy azok az erős közösségek, amelyek hosszú távon, elkötelezetten egy iskola tanítását követik. Ez a pozitív minta lebegett a szemem előtt, amikor először felvetődött a budapesti csoport szervezésének ötlete. Szerettem volna a korábban megkezdett utat folytatva, egy a Fehérvárihoz hasonló stílusú klubban gyakorolni. Évekkel korábban került szóba először a gondolat, de csak 2011 szeptembertől nyílt meg a lehetőség a budapesti csoport indítására. Miután a sensei igent mondott a felkérésre, megkezdődött az alapító tagok toborzása.Mindegyik klubnak megvan a saját egyedi légköre, erőssége. A Zentai Mitama dojo erősségei közül számomra a legmeghatározóbb, a dojo „érettsége”. Ennek elsődleges oka, hogy a sensei, a dojo 1993-as indulása óta, az általa meghatározott szellemi irányvonalat a mai napig változatlan formában követi. Tapasztalatom szerint ez önmagában olyan ritka érték a mai, percenként álláspontot változtató világunkban, ami hosszú távon biztos alapot jelent a fejlődéshez. Erre épül a Zentai Mitama dojo közössége. Egy ilyen erős közösség felépítésére és hosszú távon történő fenntartására kevés példa van.Amikor az Aikido Újbuda Kör szervezésébe fogtam egy olyan közösséget láttam magam előtt,

- amely elkötelezett az Aikido gyakorlása, tanulmányozása mellett.

- Ahol mindenkit elfogadunk, aki elfogadja a többieket.

- Ahol a közösség tagjai érzik, hogy számíthatnak többiekre, ha bármire szükségük van az Aikido tanulmányozásának útján.

- Ahol nem csak tiszteletben tartjuk, hanem építünk is a hagyományainkra, és nem zárkózunk közéjük.

- Ahol a dojo ajtaja mindig nyitva áll, szívesen látjuk a vendégeket, jó hangulatban, rendszeresen gyakorlunk más csoportokkal együtt.

- Ahol a közös úton nincs szükség a hierarchia erőltetett hangsúlyozására, a budo etikett a dojo légköréből fakadóan természetesen jelenik meg.Idén szeptemberben leszünk 2 évesek. Még csak az elején vagyunk az építkezésnek. Jelenleg 1-2 középhaladó mellett sok lelkes kezdő alkotja a csapat gerincét.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.