GyereSportolni.hu - Alba Regia SC Kyokushin Karate Szakosztálya

Generic placeholder image

Harcművészetek

Alba Regia SC Kyokushin Karate Szakosztálya

Fejér megye, Székesfehérvár, Székesfehérvár, Budai út 4.

Bemutatkozás

A Magyarországon, a már 40 éves múlttal rendelkező japán harcművészet, a Kyokushin Karate, Székesfehérvár sportéletében 1976 óta aktívan részt vállal, ami azért különleges, mert Székesfehérvár volt az első vidéki város, ahol megkezdődött a Kyokushin oktatás, amely sensei Kovács Ferenc nevéhez fűződik. Ez idő alatt több száz ember vált karatéssá, próbálta ki magát ebben a sportágban. A stílus legfontosabb jellemzője, hogy képviseli a Japánra és a Távol-Keletre jellemző mentális jegyeket, önfegyelmet és tiszteletet tanít, javítja és fejleszti a mozgáskultúrát, míg a full-contact küzdelmek megkövetelik a megfelelő fizikai erőnlétet.

Jelenleg a létszámunk körülbelül 50 fős felnőtt csoportból és 15 fős gyermek csoportból áll. Versenyzőink a felnőtt csoport közel 40%-át képviselik. Ezek a versenyzők diákolimpiákon, országos és nemzetközi kupákon, illetve Európa-bajnokságokon vesznek részt. Edzéseink a gyermek csoport esetében hetente kétszer, a felnőtt csoport esetében hetente háromszor a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskolában találhatóak meg.

A közvéleményben és a sportéletben a kyokushin karatésok elismerésben részesülnek. A sport célközönsége olyan mértékben széleskörű, hogy 10 éves gyermekektől 60 éves felnőttekig, nemtől függetlenül gyakorolhatják és teszik is. Egészséges életmódra nevel a fizikai mozgásigénye révén, lelki és mentális területen a sok önfegyelmet és akaratot igénylő gyakorlatok úgyszintén nagyon hasznosak. A gyermekek és fiatalok számára egy biztos pontot nyújt az iskola és a család mellett, ezáltal támogatja őket szabadidejük hasznos és egészséges kihasználásában. Gyakori eset, hogy testvérpárok és szülő-gyermek párok járnak közösen edzeni.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Gyermek edzések 8 éves kortól:
(Az első két edzés ingyenes!)
Szent Imre Általános Iskola
Székesfehérvár, Budai út 4.
Hétfő-Péntek 17:00-18:30

Felnőtt edzések 14 éves kortól:
(Az első három edzés ingyenes!)
Szent Imre Általános Iskola
Székesfehérvár, Budai út 4.
Hétfő-Péntek 18:30-20:00
Szerda 18:00-20:00

Kapcsolat

Cím: Székesfehérvár, Budai út 4.

Telefonszám: +36204210355

E-mail cím: fehervarkyokarate@gmail.com

Edzések helye

Szent Imre Általános Iskola - Székesfehérvár, Budai út 4.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.188679, 18.413475

Nincs feltöltve edző

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.