GyereSportolni.hu - Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub

Generic placeholder image

Kerékpár

Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub

Budapest , III. Kerület , 1039 Budapest, Lukács György u. 4.

Bemutatkozás

Az 1980-as évek elején alakultunk, mint a Békásmegyeri Lakóhelyi SE tagcsoportja. A rendszerváltást követően az anyaegyesület Békásmegyeri Szabadidő SC-vé alakult majd 1995-ben csődbe ment. Ekkor határoztak úgy a tagcsoport tagjai, hogy egy önálló egyesületet alakítanak a Békásmegyeri "Vándor" Kerékpáros Klubot.

Fő tevékenységünk a kerékpáros túrázás. Tavasztól-őszig hétvégenként 50-100 km-es 1-2-3 napos kerékpáros túrákat szervezünk vagy csapatostól részt veszünk más klubok által rendezett eseményeken. Téli időszakban kiegészítő sportként gyalogtúrákat és alkalmanként teremsportolási lehetőségeket szervezünk.

A kerékpáros túrázás mellet az amatőr kerékpárosok részére megmérettetést biztosító versenysorozatot hívtunk életre. A VÁNDOR-BÉKÁS KUPA 1986-tól 2005-ig 20 éven keresztül évente eleinte 5, majd 3 fordulóval várta az versenyezőket.

A 2006-os évtől régi támogatónk - a KERÉKVÁR Kerékpárbolt és szervíz - töretlen segítségével egy tavaszi és egy őszi időfutamon várjuk a versenyezni szerető amatőröket. Mindkét futam az Amatőr Kupa versenysorozat része míg a tavaszi a Budapest Bajnokság is. 1996-ban három távon elindítottuk a BÉKÁS Teljesítménytúrát, majd a felmerült igényeknek megfelelően 2004 őszén a D-70 és D-120 Kerékpáros Teljesítménytúrát Keviczky József emlékére. Állandó taglétszámunk 30 fő, de túráinkon és rendezvényeinken közel 900 fő vesz részt éves szinten. Klubunk tagjai közül 2 fő ezüst, 5 fő bronzjelvényes túravezetői, 2 fő segédedzői végzettséggel rendelkezik. Vezetőségünkből ketten az országos szövetségben a Magyar Kerékpáros Túrázók Szövetségében vezető tisztséget töltenek be (ügyvezető elnök: MKTSZ elnökségi tag; ügyvezető elnök helyettes: MKTSZ alelnök). Alapítói vagyunk a Budapesti Kerékpáros Szövetségnek (ügyvezető elnök elnök) és az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetségének, ahol ügyvezető elnökünk alelnöki tisztséget tölti be.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 1039 Budapest, Lukács György u. 4.

Telefonszám: +36209221991

E-mail cím: info@bvkk.hu

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Nincs feltöltve edző

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.