GyereSportolni.hu - Csobolyó Néptánc Együttes

Generic placeholder image

Tánc

Csobolyó Néptánc Együttes

Gyõr-Moson-Sopron megye, Gyõrújbarát, 9081 Győrújbarát, Liszt Ferenc utca 18.

Bemutatkozás

Az együttes 1991 óta működik Győrújbaráton az önkormányzat, a szülők és a szponzorok támogatásával. A több mint ötezer lakosú falu félúton fekszik Bécs és Budapest között, Győrtől 10 körülbelül tíz kilométerre. Az évek alatt a Csobolyó a Nyugat-Dunántúli Régió egyik legjelentősebb műhelyévé nőtte ki magát. Mintegy 150 győrújbaráti, győri és Győr környéki gyermek, fiatal és felnőtt táncol a Csobolyóban az óvodásoktól az alsós, felsős korcsoporton át az ifjúsági, felnőtt és szülői csoportokig. A táncosok 2001 óta a Harmónia Művészeti Iskola növendékei.

Koreográfiáikkal a Kárpát-medence magyar lakta területeinek táncait dolgozzák fel, de szívesen nyúlnak közelünkben élő nemzetiségek táncaihoz is.

Szeretnék minél pontosabban, ám mégis élő módon megőrizni a magyarság sokszínű népi kultúráját, hagyományait. Sosem maradhat el a locsolkodás húsvétkor (vödörrel, kútvízzel...), a májusfaállítás tavasszal és a betlehemezés karácsonykor.

Az együttes tagjai állandó résztvevői, díjazottjai a régiós versenyeknek, fesztiváloknak, rendszeres fellépői az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület által szervezett országos fesztiváloknak, díjazottjai az oktatási minisztérium által meghirdetett tanulmányi versenyeknek. A gyermek és az ifjúsági korcsoport többször bejutott az ország legjobb csoportjait, koreográfiáit felvonultató gyermek és ifjúsági Néptáncantológiákra, szólistái rendszeres díjazottjai az országos gyermek és ifjúsági szólótánc versenyeknek.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 9081 Győrújbarát, Liszt Ferenc utca 18.

Telefonszám: +36204997320

E-mail cím: info@csobolyote.hu

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Nincs feltöltve edző

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.