GyereSportolni.hu - DanceLand Tse

Generic placeholder image

Tánc

DanceLand Tse

Pest megye, Szigethalom, 2315 Szigethalom, Sport u.4

Bemutatkozás

Céljaink és Szemléletünk„Kiművelt látás, kiművelt érzelem, kiművelt értelem, kiművelt izomzat! Ez egy jó táncos ismertetője.” (Berczik Sára)Egyesületünk lehetőséget kínál minden korosztálynak (4 éves kortól), hogy megismerkedjen a mai modern társastáncokkal. Nemcsak azért, mert ma már ez az alapműveltség része, hanem azért is, hogy a táncolók jól érezzék magukat egy nagyszerű közösségben, harmóniát találjanak test és lélek között, heti rendszerességgel mozogjanak, a fiúkból úri ember, a lányokból pedig igazi nő/hölgy legyen.Kétprofilú egyesületünk azzal a céllal jött létre, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideális foglalkozást, legyen az indíttatás akár a szórakozás, akár a versenyzés. Mi a tartalmas klubélettel, a jó hangulatú edzések és foglalkozások vezetésével, balett képzéssel, tánctáborokkal, fellépésekkel, versenyekkel igyekszünk támogatni azoknak a táncosainknak a fejlődését, akik ezt a nemes sportágat választják. Oktatóink segítenek a „kiművelés” folyamatában, hogy a fentiek szerint: a fejlett vizuális képességek, a magas érzelmi intelligencia, a kifejlett izomzat kialakulhasson a táncosokban.Császárné Illés Andrea

elnök

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 2315 Szigethalom, Sport u.4

Telefonszám: +36205554438

E-mail cím: info@dancelandtse.hu

Edzések helye

2315 Szigethalom, Fekete u.5.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.315416, 19.023327

Császárné Illés Andrea (elnök)

„A tánc iránti szeretetem akkor kezdődött, mikor családommal nyaralni mentünk. 8 éves lehettem ekkor. Édesapámmal egyik este beneveztünk egy táncversenyre. Egészen a döntőig jutottunk, ahol már csak 2 páros táncolt. Természetesen a fiatal házaspár nyerte a versenyt, de díjukat átadták nekünk és nagyon megdicsértek engem. Így tehát apukám az, aki megszerettette velem a táncot és ez volt az a nap, amikor elkezdődött valami.A társastánccal 10 éves koromban ismerkedtem meg, előtte nép-táncoltam, szerb táncoltam. 2003-ban (19 éves koromban) vett igazi, komolyabb fordulatot a táncos pályafutásom, amikor rátaláltam Petire (férjemre). Megismerkedésünkkor már a Magyar Táncművészeti Főiskolán tanultam, hiszen a gimnázium után rögtön felvételt nyertem. Így akkori vágyaimnak megfelelően teljesen beleáshattam magamat a táncba és felkészülhettem a tanári pályafutásomra, ami iránt már ekkor elhivatottságot éreztem. 2006-ban diplomás társastánc pedagógus lettem. Itt, olyan híres balett mesternőtől tanulhattam mint, Bretus Mária, jazztánc tanárom Papp Tímea volt és Jaczó Ildikót sem felejthetem ki a sorból. Ezen kiváló tanáraimra mindig szép emlékekkel emlékszem vissza.Számomra a tánc nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy rátaláljak igazi önmagamra, hogy felszínre hozzam rejtett értékeimet amikről nem is tudtam, hogy félénkségemet és gátlásaimat feloldjam és hogy megtaláljam helyem a világban. Megtanított arra, hogy megküzdjek az elém gördülő akadályokkal, ne pedig kikerüljem őket, megtanított keményen megdolgozni a sikerért - melynek végén rájön az ember hogy valóban az út volt a fontos - és nem utolsó sorban szeretni magamat és hinni önmagamban. Ez az, amit szeretettel adok át minden növendékemnek. Nincs szebb érzés a tanításban, mint mikor nyomon követhetjük a folyamatos fejlődést, kibontakozást és mikor hálásak a gyerekek és a szülők, hogy egy olyan úton terelgetjük őket amin rengeteg szép dolog ragad rájuk. Az én hálám Matej Karjcer-nak, Iwona Golczak-nak, Lemákné-Szabó Etelkának (tanáraimnak) szól a sok támogatásért és kedves szóért amit tőlük kaptam a pályafutásom során."

Császár Péter (alelnök)

„2001-ben - viszonylag későn - 18 éves koromban találkoztam először a társastánccal egy kezdő tanfolyam keretében az Oktogon Tánciskolában. Itt a legkitartóbbak lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják magukat a versenyzésben is. Így közel fél évvel azután hogy megtettem az első lépéseket, a második partneremmel el is indultunk a Budapest Bajnokságon, ahol rögtön második helyen végeztünk. Ekkor győződtem meg arról, hogy komolyan szeretnék ezzel a műfajjal foglalkozni.2004-ben, több párváltást követően megtaláltam az ideális partnerem Andi személyében, akivel azóta összefonódott életünk. „C” osztályban kezdtünk el versenyezni, ahol 8 versenyből nyolcszor állhattunk a dobogón, Budapest Bajnokok és Országos második helyezettek lettünk ebben az évben. 2005-ben már „B” osztályban versenyeztünk, ahol jóval komolyabb koreográfiákat lehet táncolni. Ebben az évben és osztályban kezdtünk el külföldi trénereinkkel együtt dolgozni, nemzetközi versenyeken is szerepelni. Tanárainkhoz, a többszörös szlovén bajnok, világbajnoki második (2007-ben), Blackpool amatőr győztes (2008) helyezett párhoz (Matej Krajcer – Iwona Golczak) jártunk Szlovéniába tanulni, hogy sikeresek legyünk a nemzetközi mezőnyben. A nemzetközi porondon az első sikerünket 2007-ben, Szlovákiában értük el, ahol a Trnava Grand Prix nemzetközi táncverseny „B” osztályos bajnokai lettünk. 2007-hez fűződik az első középdöntős szereplésünk is. Zágrábban a 7-ik helyet szereztük meg egy ún. Open versenyen, ahol épphogy lecsúsztunk a döntőről. 2007 novemberében Bosznia Hercegovinában sikerült beverekedni magunkat a döntőbe, ahol a negyedik helyezést szereztük meg, a közel 40 párost felvonultató nemzetközi versenyen. 2008 júniusában, Szlovéniában Krsko-ban 7. lettünk, majd ezt követően a Szombathelyi és Győri nemzetközi versenyeken középdöntőben táncoltunk, aminek nagyon örültünk. „A” osztályban nagyon sok versenyt nyertünk meg külföldön így 2011-ben elértük a legmagasabb amatőr kategóriát a "sonder" osztályt, így életünk új mederbe lépett át. 2013 óta már feleségem Andi.A tánc segített egyensúlyt találnom a munkám/tanulás és a kikapcsolódás/sportolás között. Így lehet, hogy korán megtanultam jól beosztani az időmet és mára már okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő és adótanácsadó vagyok, továbbá van egy adótanácsadással és könyveléssel foglalkozó Kft-m. Nem kevés munka eredménye ez, de kiegészítésképpen okleveles tánctanár is lettem, hiszen nagyon jól kiegészíti életünket a tánc, a mozgás és a tanítás. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük és megszerettessük ezt a műfajt, a gyerekek és felnőttek ugyan ilyen eredményesek legyenek mint most, tapasztalatainkat tovább adhassuk a jövő generációjának."

Farkas Zsuzsanna (balett mesternő)

Zsuzsival 2007 óta dolgozunk együtt. Egyesületünk növendékeit tanítja a balett technikákra, testtudatra és izomzatuk erősítésére. Erőt nem kímélve mindenkiből kihozza a maximumot, hiszen ennek csak így van értelme. Versenyzőink így jobb kiállásra, jobb tartásra, megfelelő izomzatra és hajlékonyságra tesznek szert, ami a versenytáncban növeli a sikerességüket.

Krausz Judit (tanár asszisztens)

Én már gyermekkorom óta táncolok az Egyesület tanárainál. Mára már teljesen összefonódtam a DanceLanddel, hiszen tanár asszisztensként segítek a növendékek fejlődésében és céljaik elérésében. Szeretek a tánccal foglalkozni, versenyekre készíteni a növendékeket és én is imádok versenyezni. Jelenleg "B" versenyosztályban koptatom a parkettát. Fontosnak tartom, hogy mindeki akivel foglalkozok kihozza magából a maximumot, hiszen én is erre törekszem az edzéseken. Nincs csodásabb, mint mikor egy-egy mozdulat a maga szépségében és tökéletességében jelenik meg! Ehhez azonban kitartó, szorgalmas munkára van szükség.

Kovács Dániel (tanár asszisztens és hivatásos zumb

2006 óta táncolok az Egyesületben. 2007 óta versenyzek is. "D" és "C" osztályban nagyon szép erdményeket értem el partnereimmel. Az életem részévé vált a tánc és az Egyesület, így ma már tanár asszisztensként és zumba oktatóként tevékenykedem, hogy segítsem az Egyesület munkáját közös céljaink elérésében: minél több gyerekkel és felnőttel ismertessük és szerettessük meg a mozgás örömét. A zumbában kifejezetten magamra találtam. A rengeteg jó zene és az intenzív mozgás magával ragadja a csapatot és ez nagyon jó atmoszférát teremt, jó hatással van a hétköznapjaimra, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Lovas Zoltán (tanár asszisztens - formációs táncok

„Miután abbahagytam az aktív táncolást, társastánc-oktatással 1997-ben kezdtem el foglalkozni. Ma már az Andi által vezetett DanceLand TSE tanár asszisztensi posztját töltöm be. Főként a formációs csoporttal foglalkozom, a munkám miatt sajnos csak ez fér bele az időmbe. Új élményeket, tapasztalatokat, információkat a bécsi Tanzschule Chris és a Tanzschule Watzek, illetve az augsburgi Easy-Dance Tánciskoláktól gyűjtöm. Ha visszagondolok a versenyzői pályafutásomra, nagyon sajnálom, hogy a munka miatt abba kellett hagynom, pedig Latin „C” osztályban 1 arany, 2 ezüst és egy Országos 6. helyet szereztem. Nagyon szeretem a Táncoló Talpak Formációs csapatunkat, egy-egy produkció mindig összehozza az embereket és mindig készülünk valami meglepetéssel.”

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.