GyereSportolni.hu - DuDance Tánciskola

Generic placeholder image

Tánc

DuDance Tánciskola

Pest megye, Pécel, 2119 Pécel

Bemutatkozás

2007-ben alakult meg a ma már körülbelül 120 táncost számláló péceli székhelyű DuDance TE. A Dudás Tibor által vezetett Táncegyesület mind a kezdő és mind a haladó, versenyző szintű táncosoknak is lehetőséget nyújt abban, hogy akár latin, akár standard vagy balett és művészi látványtánc stílusokban is kamatoztathassák tudásukat, koruktól függetlenül.Minden évben számos megmérettetésen vesznek részt nagyon szép eredményekkel. Ilyen pl.: a Miskolcon megrendezett nagyszabású Formációs Magyar Bajnokságon Latin mix kategóriában, a Kelet Varázsa című koreográfia II., a Monti Spiritus című koreográfia pedig III. helyezést érte el. A Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetsége által rendezett Országos Bajnokságon 3-első, 3- második és 1-harmadik helyet szereztek csapataink. 2010-ben Látványtánc Európa bajnok a DuDance Táncegyesület. Az Egyesület elnöke, vezető tanára: DuDás TiborProfi táncos, Táncpedagógus, latin amerikai táncok 6 szoros Magyar bajnoka, Showtánc Magyar bajnok,Ki ? Mit ? Tud ? döntős, Szombat Esti Lázban ZSÉDA táncpartnere, Táncművész a Budapesti Thália színházban, Vidám Színpadon és a Nemzeti Táncszínházban.Küldetésünk:

Több mint tíz éve azzal a szándékkal hoztuk létre egyesületünket, hogy felvirágoztassuk a tánckultúrát, széleskörűen megismertessük a gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztályt a sporttánc és a táncművészet szépségével.Táncoktatással, kulturális programok, kiállítások szervezésével és rendezésével vagyunk jelen Pécelen, és más városokban. Folyamatosan versenyeznek a kiemelkedő szinten lévő táncosaink, utánpótlás neveléssel, tánciskolai, óvodai, sporttánc oktatási,- nevelési feladatokat végzünk.Rendszeressé váltak közösségteremtő programjaink. Új szemléletű ifjúsági életfelfogás megteremtéséért tevékenykedünk. Formáljuk a fiatalság zenei, tánc, öltözködés és viselkedéskultúráját. Folyamatosan létrehozunk és mutatunk be értékes, szórakoztató táncprodukciókat. Egyesületünk mély elhivatottságot érez a gyermek és ifjúsági korosztály erkölcsi, testi szellemi és kulturális fejlesztése iránt.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

http://dudance.hu/weblap/index.php/rolunk/orarend

Kapcsolat

Cím: 2119 Pécel

Telefonszám: +36309869349

E-mail cím: dudytt@velvet.hu

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

DUDÁS TIBOR

15 éves korában kezdett el a tánccal foglalkozni a mára már 28. éves születésnapját ünneplő Botafogó Táncegyesületben .Tánclépéseit Farkas Mónikával, első táncpartnerével kezdte el a Budapest XIII. kerületben található táncközpontban .A kezdő , haladó tánciskolák és a verseny előkészítő tanfolyamok után kezdett el foglalkozni komolyabban a társastánccal. A formációs csapattal, Világbajnoki VI. helyezést ért el latin amerikai táncokban. Több versenyen való részvételének és a ranglisták sikeres szereplésének köszönhetően, magasabb osztályban folytatta a versenyzést. Táncpartner váltás után még nagyobb megmérettetések, versenyek, ranglisták után az Ország legnagyobb versenyén az előkelő Magyar bajnoki címet nyerte el táncpartnerével. Jánosi Viktória – DuDás Tibor 1994-1996-ig amatőr Bajnok. 1997-1999-ig Profi Magyar bajnok Latin amerikai táncokban. Ez akkor és jelenleg is öt táncot jelentett, -Samba, Cha-Cha-Cha, Rumba, Paso-doble és Jive.A latin amerikai táncok mellett több táncstílussal is megismerkedett. Többek között jazz, klasszikus balett, swing, argentintangó és a standard táncokkal, ebben a kategóriában öt tánc szerepel. Mindezek hatására egy kis kitérőt tett a Divattáncok irányába. Akkori Párjával Cservenák Szilviával, Show tánc Magyar bajnokok lettek a 2000-ben megrendezett Divattáncok Magyar bajnokságán. Életében mindig meghatározó szerepet kapott a színház és a táncművészet és a kettő egyvelege, ahol nem a sport és a versenyzés a meghatározó, hanem a saját lelkiségét, belső energiáit tudja áramoltatni, kimutatni.Főbb szerepek színházi táncprodukcióikban:- Ping Swing - Eszenyi Enikővel a „Kakas”, Tűzcsizmák, Don

- Q, Aladin, „ Jafar „

- Szerepében a Botafogo Táncegyesülettel,2006-ban szerepelt a nagysikerű „Szombat Esti Láz” című táncos TV-s produkció első szériájában. Táncpartnere az ország egyik legismertebb művésznője, Zsédenyi Adrienn- „Zséda” énekesnő. Az ismertséget hozó műsornak és az egyre nagyobb igények hatására megalapította a DuDance Táncegyesületet. Az egyesület elnöke, vezető tanára.Két évtized legrangosabb eseményei, amelyekben részt vett, mint szereplő vagy koreográfus:Nosztalgia Bár - Tv-s műsor, TV-1 . Ki? Mit?Tud? 1993-ban DÖNTŐ, 1996-banDÖNTŐ .TV-1. Interoperett- Kovács József vezetésévvel,4 éven keresztül. TV-2 később Duna Televízió. Majd koreográfus a Pelikán T.E.-ben,(Szolnok) itt Országos Bajnok lett. Nyíregyházán, Kisvárdán több éven keresztül tanít.2007 –ben megalapította a DuDance Táncegyesületet mely péceli székhelyű. Jelenleg a DuDance Táncegyesület vezetése és különböző csoportok oktatása mellet, tánc produkciókban vesz részt. Ezek általában meghívásos rendezvények melyen a DuDance Táncegyesület növendékeivel közösen vesznek részt. Munkája Südi Iringóval, aki szintén a Tv-s műsorban mutatkozott be, siker. 7 éve az ország különböző helyszínein lépnek fel szerepelnek együtt.a

DUDÁS-IPACS KATALIN

12 éves kora óta foglalkozik a tánccal. Első és meghatározó tánctanára Bélavári Anna volt.Tanult: klasszikus balettet, jazz táncot, magyar néptáncot, társastáncot. Több nemzetközi tánckurzuson is részt vett, valamint elvégezte a Magyar Táncművészeti Főiskola pedagógus szakát. 2002 óta tevékenykedik táncpedagógusként.Táncos referenciái: Isteni Show (színház), Christmas Carol (táncos film), Táncpaletta, Déli Éjszakák (színház), stb.Mottója: Az élet is egy tánc, megvan benne minden, amire szükségünk lehet!

CSÖMÖR MARCELL

3 éves kora óta foglalkozik a tánccal.A Botafogo Táncegyüttesben érte el Latin-amerikai formációs táncsikereit (Látványtánc európabajnok, Showtánc világbajnoki 3. hely, kétszeres formációs magyar bajnok, formációs VB 7-8.hely). Latin-amerikai páros versenytáncban volt Budapest bajnok (2004), zánkai Diákolimipa bronzérmes (2004) és országos bajnoki 3. helyezett (2010). Jelenleg az Oktogon Tánccentrum leigazolt versenyzője. Partnere, Demeter Csilla (a DuDance Táncegyesület leigazolt versenyzője), akivel a legutóbbi 2015-ös Budapest Bajnokágon (Pest-megyei régió terület bajnokságon) a Felnőtt B Latin kategória ezüstérmesei lettek.Tanulmányai: társastánc (latin versenytánc), kubai salsa, klasszikus balett, jazztánc, sztepp.Tánctanárai, akiknek sokat köszönhet: Dalotti Tibor, Horváthné Krizsa Mária, Horváth Zoltán, Dr. Ifj. Krizsa Lajos, Jánosi László, Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, Kovács Máté, Dudás Tibor, Bóbis László és Bakó Gábor.Életének egyik meghatározó pontja volt a 2006-os esztendő, amikor a TV2 Megatánc c. műsorában bejutott a legjobb 36 táncos közé. Ezáltal részt vehetett egy intenzív 2 hetes tánc-továbbképzésen 5 különböző műfajból (klasszikus balett, kortárs balett, swing, hip-hop, jazztánc).2014. január óta Bóbis László sztepptanárával egy fellépő párost alkotnak. A duó neve: Rhythm Brothers.Nemzetközileg elismert tanárok által tartott tánckurzusokon való részvétel latin-amerikai versenytáncokból. Tanárok: Hans Galke, Joanna Leunis, Dirk Heidemann, Andrej Skufca, Törökgyörgy Melinda, Martino Zanibellato & Michelle Abildtrup.2007 óta tanít a DuDance Táncegyesületben.Táncos referenciái: - Tűzcsizmák, Aladdin, Sakk (előadások a Botafogo táncszínházzal)

- Rouge c. táncestben sztepptánc átkötések Bóbis Lászlóval

- Szentpéteri Csilla zongorakoncerteken való táncfellépések

- Újévi Interoperett előadásokon való részvételMottója: Figyelj oda, hogy azt tedd, amit akarsz, különben azt kell csinálnod, amit lehet.

JUSZTIN LINDA

Táncos és próbavezető diplomáját 2013-ban a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerezte. Tanulmányait jelenleg ugyanitt a mesterképzés modern társastánc táncpedagógus szakán folytatja. E mellett színpadi táncot tanul a Madách Musical Tánciskolában. Tanulmányai befejeztével képzett táncos, próbavezető és tánctanárként tudja a jövő generációját képezni, nevelni.A tánccal már 8 éves kora óta foglalkozik. Az első lépéseket a Botafogo Táncegyüttesben sajátította el, melynek 12 éven át tagja volt. Itt több sikeres verseny és színházi előadásban vett részt. Így nyert a csapattal Látványtánc Európa Bajnokságot, Show Tánc Világbajnokságot, Magyar Bajnokságot, valamint ezeken a versenyeken többször értékes helyezéseket. Latin táncosként jelenleg a ’B’ osztályban, standard kategóriában pedig ’C’ osztályban versenyez.Tánctanárai voltak többek közt: Dalotti Tibor, Krizsa Mária, Horváth Zoltán, Gombás Péter, Lovászi Orsolya, Szalai Ágnes, Németh Péter, Lajtai Beatrix, Sándor Zoltán, Sándor Judit, Törökgyörgy Melinda, Vass Zsolt, Bakó Gábor, Lakatos János, Sárközi Gyula balettmester, Szilágyi Gyula balettmester.Színpadi szerepek:Aladdin (Botafogo)

Tűzcsizmák (Botafogo)

Sakk (Botafogo)

Mester és Zuriel (Botafogo)

Bogármese (Madách Színház)

Diótörő (Madách Színház)Táncos és próbavezető diplomáját 2013-ban a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerezte. Tanulmányait jelenleg ugyanitt a mesterképzés modern társastánc táncpedagógus szakán folytatja. E mellett színpadi táncot tanul a Madách Musical Tánciskolában. Tanulmányai befejeztével képzett táncos, próbavezető és tánctanárként tudja a jövő generációját képezni, nevelni.

A tánccal már 8 éves kora óta foglalkozik. Az első lépéseket a Botafogo Táncegyüttesben sajátította el, melynek 12 éven át tagja volt. Itt több sikeres verseny és színházi előadásban vett részt. Így nyert a csapattal Látványtánc Európa Bajnokságot, Show Tánc Világbajnokságot, Magyar Bajnokságot, valamint ezeken a versenyeken többször értékes helyezéseket. Latin táncosként jelenleg a ’B’ osztályban, standard kategóriában pedig ’C’ osztályban versenyez.Tánctanárai voltak többek közt: Dalotti Tibor, Krizsa Mária, Horváth Zoltán, Gombás Péter, Lovászi Orsolya, Szalai Ágnes, Németh Péter, Lajtai Beatrix, Sándor Zoltán, Sándor Judit, Törökgyörgy Melinda, Vass Zsolt, Bakó Gábor, Lakatos János, Sárközi Gyula balettmester, Szilágyi Gyula balettmester.Színpadi szerepek:

Aladdin (Botafogo)

Tűzcsizmák (Botafogo)

Sakk (Botafogo)

Mester és Zuriel (Botafogo)

Bogármese (Madách Színház)

Diótörő (Madách Színház)Mottó: A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot. (Nelson Mandela)

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.