GyereSportolni.hu - ELITE Basket Törökbálint

Generic placeholder image

Kosárlabda

ELITE Basket Törökbálint

Pest megye, Törökbálint, 2071 Páty, Telki út 028/38.

Bemutatkozás

Az egyesület alapvető céljai között szerepel a rendszeres sportolás, versenyzés, testedzés biztosítása, az ilyen igények felkeltése, a társadalmi öntevékenység és a közösségi élet kibontakoztatása, valamint a sportszerető, kultúrált emberek neveléséhez való hozzájárulás.

Az egyesület székhelye Pátyon van, de a legtöbb edzés, mérkőzés Törökbálinton, továbbá Budakeszin zajlik. Az egyesület a tevékenységét a régió több települését bevonva folytatja, így az érinti Páty, Budaörs, Érd, Zsámbék, Bicske, Telki, Perbál, Diósd településeket, és részben Budapestet is.

Az ELITE SE igazolt amatőr versenysportolói mellett lehetőséget biztosít további gyermekeknek a rendszeres testedzésre, sportolásra. Ennek keretbe foglalásaként évek óta saját szervezésű rendszeresen lebonyolításra kerülő (általában a szorgalmi időszak minden hónapjában) mini korosztályos kosárlabda torna-sorozatot rendezünk, amelyen a résztvevő iskolák illetve egyéb önszerveződésű gyermekcsoportok térítésmentesen vehetnek részt.

Versenyző csapataink az évek során számos szép sikert értek el. A korosztályos Országos Bajnokságon elért eredményeink közül kiemelkedik az Országos Kadett Bajnokságon elért 5. hely (2007) és az Országos Junior Bajnokságon elért két 6. hely (2008, 2009). Gyermek csapatunk 2007-ben bejutott az Országos Döntőbe, ahol a 14. helyen végzett. A Vasassal közös kadett csapatunk (Vasas-ELITE Basket néven) 2011-ben Országos Bajnoki címet szerzett. A döntőn két ELITE-es játékost is a torna legjobbjai közé választottak.

Emellett a korosztályos Budapest bajnokságokban számos 1-6. helyet értünk el. A Pest Megyei korosztályos bajnokságokban eddig négy bajnoki címet és több érmes helyezést gyűjtöttünk be. A Diákolimpiákon játékosaink és edzőink országos döntőkbe, elődöntőkbe és regionális győzelmekhez segítették a Bálint Márton Általános és Középiskola (Törökbálint) és a Széchenyi Általános Iskola (Budakeszi) csapatait.

Junior csapatunk a 2012/2013-as szezonban Budapest Bajnok lett és megnyerte a Regionális Bajnokok Országos Döntőjét is. A juniorok a 2013/2014-es évadban is megnyerték a Regionális Bajnokok Országos Tornáját.

A 2014/2015-ös bajnoki évadban Junior együttesünk megnyerte Közép-Magyarország régiós döntőt, 1. helyen végzett az Országos Kiemelt Junior Bajnokság alsóház Keleti csoportjában, majd beverekedte magát az országos döntőbe. Ezzel a Kiemelt Nemzeti Bajnokság bevezetése óta az ELITE Basket Törökbálint az első olyan junior csapat, amely a Regionális Bajnokságból felküzdve magát, bejutott az Országos Döntőbe. Serdülő csapatunk is országos főtáblára jutott.

2014/2015-ben az Országos Diákolimpiákon óriási sikereket értek el játékosaink. A 3x3 kosárlabda mindkét korcsoportjában ELITE-es partneriskolák nyerték meg az országos bajnoki címet, a hagyományos kosárlabdában pedig országos ezüstérmet akasztottak sportolóink nyakába.

Fontos koncepciónk, hogy az alsó korosztályokban nem hajszoljuk a gyors eredményességet, miközben persze az adott mérkőzéseket igyekszünk megnyerni. Számunkra elsődleges a játékosok képzése, és büszkék vagyunk arra, hogy számos ELITE Basket játékos eljutott már a felnőtt NB-I-ben (A/B) való pályára lépésig is (eddig: Nedelcu Gergő, Moravcsik Áron, Spiriev Olivér, Czakó Tamás, Lakits András, Bíró Péter, Czégel Dániel, Trinder László, Fülöp Botond, Boinitzer Dávid, Tóth Richárd, Takács-Varga Bendegúz, Fernengel Bálint, Major Gergely, Vajda Ákos, Dobos Márk, Máriás Gergely).

Eddig 11 ELITE Basket játékos lépett pályára mérkőzésen a különböző korosztályos magyar válogatottakban (Moravcsik Áron, Nedelcu Gergő, Czakó Tamás, Spiriev Olivér, Lakits András, Horváth Barnabás, Fülöp Botond, Boinitzer Dávid, Major Gergely, Máriás Gergely, Horváth Kristóf).

Fontos számunkra, hogy elősegítsük legtehetségesebb játékosaink szakmai előmenetelét, amihez kitűnő lehetőséget nyújt az az együttműködési megállapodás, amit az MTK Törökbálint NB-I/B osztályú csapatát működtető MTK ELITE Basket Kft-vel kötöttünk. Így a legjobb junior és kadett játékosaink felversenyezhetnek az U20-as csapatba, sőt a a felnőtt együttesbe is.

Folyamatosan várjuk gyermekek és fiatalok jelentkezését a +36 20 944 9049 telefonszámon (Molnár László, bázis koordinátor) vagy az info@elite-basket.hu e-mail címen.

Tartozz Te is az ELITE-hez!

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 2071 Páty, Telki út 028/38.

Telefonszám: +36209449049

E-mail cím: info@elite-basket.hu

Edzések helye

2045 Törökbálint, Óvoda u. 6. - Törökbálint Sportközpont, Sportcsarnok

2045 Törökbálint, Óvoda u. 6. - Törökbálint Sportközpont, Sportcsarnok

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.441541, 18.897894

47.441541, 18.897894

Simon Nándor

Vezetőedző

Molnár László

Bázis Koordinátor
+36 20 944 9049

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.