GyereSportolni.hu - Főnix Ritmikus Gimnasztika és Rekreációs Sportegyesület

Generic placeholder image

Torna

Főnix Ritmikus Gimnasztika és Rekreációs Sportegyesület

Budapest , XIX. Kerület , 1191, Bp. Kossuth tér 12.

Bemutatkozás

A ritmikus gimnasztika – a kéziszerrel vagy a nélkül, zenére bemutatott, egyéni és csoportos gyakorlatokból álló női sportág – a II. világháborút követően fejlődött ki a tornából önálló szakággá. Elnevezése először művészi torna, majd modern gimnasztika, később ritmikus sportgimnasztika, végül ritmikus gimnasztika lett. Ugyanakkor érdekesség, hogy az együttes kéziszer gyakorlat már az 1928-as, amszterdami olimpia programjában is szerepelt. Magyarországon a tornaszövetségen belül 1954-ben alakult meg a Művészitorna Bizottság, s két év múltán megtartották a szakág első önálló versenyét. Magyar bajnokságot 1960-tól írnak ki művészi tornában. Az ötkarikás játékok műsorában 1984-ben kapott helyet először a sportág.

A Ritmikus Gimnasztika ideális hobbi mindazoknak, akik egy olyan átfogó mozgás- és koordináció fejlesztő sportra szeretnének járni, amit minden laikus és szakmabeli a legnőiesebb sportként jellemez. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerkedjenek és meg is szeressék a sportot. Az egészség megőrzése és megtartása céljából sportoló gyermekek számára "hobbi" szinten heti 1-2 x 1 órában javasoljuk beilleszteni a napirendbe a mozgást.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 1191, Bp. Kossuth tér 12.

Telefonszám: +36203923594

E-mail cím: fonixrgse@gmail.com

Edzések helye

Trefort Ágoston Szakközépiskola 1191, Bp. Kossuth tér 12.

Budapesti Montessori Általános Iskola és Gimnázium 1203, Bp. Kálmán utca 15.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.460061, 19.145365

47.443516, 19.106238

Jakab Diána

1993. december 10-én születtem Budapesten. Már 3 éves koromban látszott, hogy sok mozgásra van szükségem, így szüleim beírattak ovis balettre. 1997-től elkezdtem művészi tornáztni az erzsébeti Csili Művelődési házban Zémann Erika kezei alatt. 2000-től ritmikus gimnasztikáztam a Múzsa RSG SE színeiben Muszil Zsuzsánál. Versenyzőként "B" kategóriában többszörös országos egyéni bajnok lettem, később "A" kategóriás versenyző voltam. Az élsportot 2012-ben hagytam abba egy korábbi sérülés következményei miatt. Az oktatást 2010-ben kezdtem el tanfolyami és versenyzői szinten is. A 2014-ben megalakult FŐNIX Ritmikus Gimnasztika és Rekreációs Sportegyesületnek alapító tagja és edzője is vagyok. Jelenleg a Testnevelési Egyetem Rekreáció-szervezés és Egészségfejlesztés szakán tanulok. Tanulmányaimmal szeretném színesíteni egyesületünk foglalkozási köreit. Célom, hogy minden tudásom és tapasztalataim átadásával tanítványaim megismerjék és öregbítsék a világ legszebb sportágának hírnevét, és a jövőben ők is az edzői pályát válasszák.

Rácz-Kovács Nikolett

1991. novemberében születtem, már kisgyermeknek is mozgékony és szociális jellem voltam ezért édesanyám beíratott művészi tornázni. Négy éves koromtól egészen az általános iskola hetedik osztályáig versenyszerűen Ritmikus Gimnasztikáztam. Ezzel párhuzamosan úsztam és mindenféle labdajátékot is kipróbáltam, majd áteveztem kicsit a tánc világába, de kis idő elteltével elfogott a honvágy... 2008-tól segédedzőként dolgoztam a Múzsa RSG SE-nél, azóta foglalkozom a versenyeztetéssel is. 2014 óta dolgozom edzőként a FŐNIX Ritmikus Gimnasztika és Rekreációs Sportegyesületnél. Célom,hogy a felnövekvő generáció megismerhesse és beleszerethessen a sportba,mozgásba és egészséges, tudatos, magabiztos felnőttek legyenek. :)

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.