GyereSportolni.hu - HUNGARockY Táncegyesület

Generic placeholder image

Tánc

HUNGARockY Táncegyesület

Gyõr-Moson-Sopron megye, Mosonmagyaróvár, 9200 Mosonmagyaróvár

Bemutatkozás

Az akrobatikus Rock and Roll, mint ahogyan a nevéből is látszik, egy igen összetett mozgáskultúra része. Sokan inkább tartják már sportnak, mint csak táncnak.Egyesületünk a Szombathelyi Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub mosonmagyaróvári csapatából nőtte ki magát.A HUNGARockY Táncegyesület alapítása óta eltelt rövid idő ellenére, Győr-Moson-Sopron megye legnagyobb Rock and Roll táncegyesületévé nőtte ki magát! :-DMár több alkalommal léptek fel a mosonmagyaróvári és környező települések városi programjain, látványos produkcióikkal színesítve a rendezvényeket. (győri, csornai, lipóti, hegyeshalmi, levéli,dunaszigeti, püski, lébényi rendezvényeken, falunapokon szerepeltek a fellépő csoportjaik)A gyermekek nagy örömére Mosonmagyaróváron, Győrben, Sopronban, Csornán, Lipóton, Rajkán, Kimlén oktatják a rock and roll-t hobby, és versenyzői szinten. Szeptembertől Jánossomorján, és Levélen is megkezdik a tánctanítást. Terveik szerint még Lébényben, Gönyün, és Dunakilitin is indítanak tanfolyamokat!Utánpótlás táncosaikat 4 éves kortól tanítják a sport szeretetére, míg a versenyzők az iskola kezdetével csatlakozhatnak a területi és Országos bajnokságokon, valamint a Világbajnokságokon is sikeresen szereplő párosok és formációk sorába.A Táncegyesületben az óvodás kortól OviRocky-koordinációs tánc, serdülő kortól páros és formációs táncok, míg felnőtt kortól akrobatikus elemekkel tarkított táncoktatás található.

Az Akrobatikus Rock and Roll táncon kívül, látványtánc, show tánc, pom-pom és tartásjavító tánc formájában oktatják a sporttánc mozgást.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár

Telefonszám: +36703166174

E-mail cím: cometstieber@gmail.com

Edzések helye

Győr

Mosonmagyaróvár

Sopron

Csorna

Lipót

Rajka

Kimle

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Stieber Csaba

A HUNGARockY Táncegyesület elnöke, vezetőedzője

6 éves koromban kezdtem el akrobatikus Rock ‘n’ Roll-t tanulni a neves táncpedagógustól, Szatucsek Klárától Szombathelyen. Táncos tanulmányaimat 8 éven keresztül a Savaria Társastánc Klubban fejlesztettem, ahol többszörös bajnoki címmel büszkélkedhetek. Mindezek mellett egy rövid ideig a klasszikus balettot és modern táncokat is kipróbáltam.Közel 17 éve foglalkozom tanítással, pályafutásomat a szombathelyi Galaxy RRC-nél kezdtem. Budapesti munkáim miatt a tanítást a Musztáng Rock ‘n’ Roll klubban folytattam tovább, ahol az apró tehetségektől a legmagasabb Master kategóriáig foglalkoztam formációkkal-párosokkal. Tanítványaim között megtalálhatóak Világbajnoki dobogós és Világkupa 5. helyezett párosok is.

Az egyesület alapítása óta igyekszem a tanárokból és a gyerekekből is a lehető legtöbbet kihozni, hiszen szenvedélyem a tanítás!A mottónk is ebből az odaadásából alakult ki: Táncolás az életünk, Rockyzz Te is velünk!

Varga Eszter

A HUNGARockY Táncegyesület edzője.Általános iskolás korom óta sportolok. Először az atlétikával és a talajtornával ismerkedtem meg, 1999 óta pedig az életem szerves része a tánc . Edzőként 2005 óta tevékenykedek.Gimnáziumi tanulmányaim befejeztével a sportot szem előtt tartva folytattam tanulmányaimat.Mesterdiplomát szereztem Rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon, főiskolai tanulmányaim előtt pedig elvégeztem a Sportszervező menedzser képzést , az Aerobic edző, a Sport és divattánc tanár , illetve a Rock ‘n’ Roll oktató tanfolyamot.A napjaim táncoktatással telnek, főleg az óvodás és az általános iskolás korosztállyal ismertetem meg a Rock ‘n’ Roll alapjait.Tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy egy gyermek pszichés- és testi fejlődésében jelentős szerepet játszik mind a sport, mind pedig a tánc, nem véletlen tehát, hogy a rocky mellett köteleztem el magam, mert ez táncsport. Minden edzésen csapatban dolgozunk, a gyerekek együtt, az edző általi irányítással végzik a munkát, mely alatt a koordinációs és kondícionális képességek és alapvető szocializálódás egyaránt fejlődik.

Nemeth János

Az akrobatikus Rock ‘n’ Roll tanfolyammal 2000-ben ismerkedtem meg a celldömölki Rocky Dilly Rock ‘n’ Roll klubban. 2012-ig aktív versenyző voltam, eredményeim között szerepel számos Országos első hely, Junior Világkupa 2. helyezés és C kategóriás Magyar Bajnoki 1. helyezés. Tanulmányaim miatt már csak hobbi szinten folytatom tovább a táncot. Edzői képesítésemet 2014-ben szereztem meg a Budapesti Sportszövetségek Uniójánál.A HUNGARockY Táncegyesülethez 2014-ben csatlakoztam, így lehetőségem nyílt arra, hogy edzői tudásomat a gyakorlatban is alkalmazhassam és továbbfejleszthessem. Céljaim között szerepel, hogy a fiatalabb generációknak átadhassam tudásomat és tapasztalataimat, illetve megszerettessem velük a mozgás örömét és ezt a sportágat.

Málovics Lilla

A táncot már 6 éves korom óta űzöm versenyszerűen. A Rock ‘n’ Roll alapjait a szombathelyi Galaxy RRC-ben sajátítottam el. Formációban és páros kategóriában egyaránt táncoltam. Pályafutásom során felnőtt lány és felnőtt ’C’ kategóriában 6x-os magyar bajnoki címnek örvendhetek.Mindig is szerettem gyerekekkel foglalkozni és most, hogy lehetőséget kaptam, szeretnék minél jobban teljesíteni, hiszen a gyermek fejlődése mindig öröm számomra. Szerintem a tánc önmagunk kifejezése, valamint nagyon jó csapatkovácsoló is.Az ember a tánccal együtt sok más dolgot is elsajátíthat így a tánc mindig is az életem része lesz, és általa mindig tanulhatok valami újat!

Baumgartner Dániel

13 éve táncolok akrobatikus Rock ‘n’ Roll-t, ebből 9 éve versenyszerűen. A rocky mellett a hip-hop-ot is kipróbáltam , amit 1,5 évig csináltam. Szabadidőmben szeretek futni.Több hazai és nemzetközi versenyen is indultam, amelyeken kiemelkedő eredményeket – többek között Magyar Bajnoki 1., Világkupa 5. helyezés – értem el.Közel 4 éve foglalkozom tanítással-kisedzősködéssel. Szeretek gyerekekkel foglalkozni és szeretném átadni nekik saját tudásomat, valamint minél több eredményes versenyzőt nevelni a HUNGARockY Táncegyesületnek.

Sztányi Réka

13 éve táncolok, az alapokat óvodás koromban a jazz balett és a néptánc révén sajátítottam el, később ismerkedtem meg az akrobatikus Rock ‘n’ Roll-al, ami hamar a mindennapjaim részévé vált.Eleinte háziversenyeken, később területi, országos és nemzetközi versenyeken próbálhattam ki magam junior és felnőtt kisformációban, emellett pedig fellépőként számos rendezvényen részt vehettem. Az idei a 4. évem mint kisedző. Fontosnak tartom, hogy a gyerekeket már óvodás korban megismertessük a sporttal, mozgáskoordinációjukat és ritmusérzéküket fejlesszük, és tegyük mindezt játékos feladatokkal egy kellemes hangulatú óra keretében.Egy versenyen megszerzett érem vagy kupa pedig nemcsak a gyerekeket és a szülőket, de minket, edzőket is büszkeséggel tölt el, hiszen a gyerkőcök sikerei a mi sikereink is egyben.

Magyar Rebeka

6 éves koromban kezdtem el akrobatikus Rock ‘n’ Roll-t táncolni, majd később kipróbáltam a modern táncot is amit még most is csinálok.Számos versenyen indultam, köztük Területi, Magyar Bajnokságokon, valamint Világversenyeken is, ahol különböző eredményeket értem el, köztük dobogós helyezéseket. Jelenleg a Világranglista 2. helyén állunk táncpartneremmel, Baumgartner Dániellel.Másfél éve foglalkozok tanítással, ami egy nagy lehetőség számomra, mivel nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni. Célom, hogy a jövőben tanítványaink is jobbnál-jobb eredményeket érjenek el a sportágban.

Kulitsán Kata

5 éves koromban kezdtem el akrobatikus Rock ‘n’ Roll-t táncolni, majd később a balettot és a modern táncokat is kipróbáltam.Számos versenyen vettem részt, Területi valamint Magyar Bajnokságokon is, ahol különböző eredményeket értünk el a csapattal, köztük dobogós helyezéseket. 2015 őszén kezdtem el a tanítást, ami óriási lehetőség számomra, mivel nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.