GyereSportolni.hu - Kardos Lovasiskola

Generic placeholder image

Lovaglás

Kardos Lovasiskola

Pest megye, Szigetszentmiklós, 2310 Szigetszentmiklós, Kardos István utca

Bemutatkozás

A Kardos Lovarda egy fiatal pár, Melinda és Viktor nevéhez fűződik, akik egy egyszerű de annál nemesebb cél érdekében alapították: megszerettetni az érdeklődőkkel a lovat és a lovaglást. Ennek megfelelően 7 szelíd, nyugodt, barátságos lóval, kedves bértartókkal és lovasokkal, baráti hangulattal örököltük meg a lovardát. Mi is ebben a szellemben folytatjuk a tevékenységünket.

Célunk, hogy a hozzánk betérő vendégek, gyerekek, iskoláscsoportok, érdeklődők megismerjék és megszeressék a világ egyik legnemesebb állatát, a lovat. Ehhez nem kell más, csak megfelelően képzett lovak, felkészült lovasoktatók és infrastruktúra.

Jelenleg 22 jól felkészített lóval, a kezdő futószáras oktatástól kezdődően a díjlovaglásig és díjugratásig minden szinten van lehetőség a lovaglásra, és erre nagyon büszkék vagyunk. A hozzánk betérő vendégek következetes és szintrendszeren alapuló képzéssel valós lovastudást szerezhetnek. A lovassport iránt komolyabban érdeklődő vendégeink igényeit is ki tudjuk elégíteni.

Oktatóink kiválasztásánál is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a lovaglás minden szintjén megfelelő tudású edzőtől tanulhassanak kedves vendégeink.

A mintegy 4 hektár területen elhelyezkedő lovardánk rendelkezik futószáras pályával, megfelelő talajú homokos pályával és füves pályával valamint a sátor lehetőséget nyújt arra, hogy az időjárás ne legyen akadálya a lovaglásnak.

Várunk mindenkit nagy szeretettel minden nap 8.00-20.00-ig.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Kardos István utca

Telefonszám: +36305313446

E-mail cím: kardoslovarda@gmail.com

Edzések helye

2310 Szigetszentmiklós, Kardos István utca

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.355140, 19.053429

Gyurik Petra

Hat éves korom óta lovagolok. Tizenkét évesen tettem sikeres rajtengedély vizsgát, majd díjugratásban alapszinten versenyeztem.

Tizenhét évesen felvételt nyertem az Epona Spanyol Lovas Iskolába. Itt négy csodálatos évet töltöttem el. A tökéletes idomítóülés kialakításától kezdve, fokozatosan egyre magasabb szintű lovakon lovagoltam egészen a Nagydíjig. A magas iskolai feladatokban és a csikókiképzésben is részvettem. Az utolsó évben pedig segédoktatóként tevékenykedtem.

Számos rendezvény részvevője voltam. (OTP Lovas Világkupa, Budai vár, Szilvásvárad…) Így magas szintű lovas tudásom az idomító lovaglás területén szereztem.

(Borsó Dorottya, Borsó Ágnes és természetesen a lovak kitartó segítségével) Rengeteg fegyelmet, türelmet és alázatot tanultam, amik nélkül elképzelhetetlen számomra a lóval való munka.

Lovagolni nem azért tanulunk, hogy „ne essünk le”, hanem azért, hogy megtanuljunk a lovak nyelvén beszélni! Így aztán egy szívként érjünk el bármit, amit kitűztünk célul. Ennek elérése pedig a mindennapos munka és gyakorlás maga.

Célom olyan haladó lovasok oktatása, akik egyet értenek a szemléletemmel és mestereivé szeretnének válni ennek az igazán gyönyörű művészi sportnak.

„A ló ember nélkül is ló, a lovas ló nélkül csak egy ember!”

Fige Dalma

Fige Dalmának hívnak, 21 éves vagyok, ebből mindössze 3 évet nem töltöttem a lovak közelében.

A gimnáziumot már Bábolnán töltöttem, lótenyésztést és belovaglást tanultam, később lovas túra vezetői és lovas oktatói végzettséget is szereztem.

Amit ennél sokkal fontosabbnak tartok elmondani, hogy a gyerekek oktatása, nevelése és a ló szeretete határozza, határozta meg a mindennapjaimat. A lótartásban több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem és rendkívül büszke vagyok rá, hogy az 5 év oktatás alatt sok gyerkőcnek sikerült átadnom azt a tiszteletet, alázatot és életörömöt, amit a ló közelsége és a lovaglás taníthat nekünk.

Aki a tanítványom lesz készüljön fel arra, hogy nem csak a lovaglás tudását, hanem a ló szeretetét is igyekszem átadni, a nyergeléstől a paták tisztításáig mindent kipróbálunk együtt, hogy közel kerüljünk a bolygónk egyik legcsodálatosabb állatához, a lóhoz. Amit még érdemes tudni rólam, hogy életem szerelme Virág egy kisbéri kanca és csikója Vadon, akiknek szívesen bemutatlak, ők az én társaim.

Budafokon nőttem fel és a szüleimnek köszönhetően egész eddigi életemet lovak között tölthettem. Nagyon sok lovastúrán és huszárprogramban vettem részt, hagyományőrző eseményeken jelentünk meg lovaimmal.

Óriási tisztelettel emlékezek Fodor Ferenc huszár ezredes barátomra, aki elindított az utamon, akitől a lovas élet alapjait megtanulhattam.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.