GyereSportolni.hu - MAFC Kajak-Kenu Szakosztálya

Generic placeholder image

Kajak-kenu

MAFC Kajak-Kenu Szakosztálya

Pest megye, Göd, 2131 Göd, Török Ignác u. 9/b.

Bemutatkozás

Szakosztályunk 2012. január 5-én alakult a Gödi SE-ből kivált 30 sportolóval.Előzmények: 2011 őszén a Gödi SE kajak szakosztályában, túl egy sikeres versenyidényen, megkezdtük a téli alapozást, amikor villámcsapásként ért minket a hír, hogy a Gödi SE vezetője szerződést bontott Makrai Csabával az edzői csapaton belüli, neveléssel kapcsolatos nézetkülönbségekre hivatkozva. Csaba azonban véleményünk szerint az eddigi munkájával bebizonyította, hogy azt a nehéz és felelősségteljes feladatot, amit a 13–19 éves korosztály edzése, motiválása, sikeres sportolóvá nevelése jelent, maradéktalanul el tudja látni.

Ennek köszönhető, hogy elbocsátásakor 30 gyerek, a csoportjába tartozó kajakosok nagy része nem akart, nem tudott megválni tőle. Mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy az SE vezetőségének döntése megváltozzon, de láttuk, hogy a helyzet visszafordíthatatlan, így novemberben fájó szívvel a kilépés és egy új szakosztály létrehozása mellett döntöttünk.

Ezután nagyon kalandos időszak következett, a gyerekek edzettek játszótéren, családi háznál, kipróbálták Dunakeszi, Göd, Vác konditermeit, míg eközben a szülők a további működéshez szükséges feltételeket próbálták megteremteni. Többek között megkerestük a Műegyetem sportegyesületét, a MAFC-ot, ahol örömmel fogadtak be minket, és ahonnan minden támogatást megkapunk céljaink megvalósulásához. Így az edzéseinket a Műegyetem Mérőtelepén tudjuk megtartani, itt rendeztük be a konditermünket is. Az óriási szülői segítségen túl sok olyan helyről is kaptunk anyagi és erkölcsi támogatást, amire nem is számítottunk! Köszönjük mindazoknak, akik mellénk álltak!Jelenleg 3 edző vezetésével mintegy 6o kajakos alkotja szakosztályunkat. Versenyzőink mind a hazai, mind a nemzetközi porondon sikeresen szerepelnek.A Mérőtelep vezetőjének a jelmondatát mi is magunkénak érezzük: „Széles a Duna, sokan elférnek rajta”, vagyis a GSE-s sportolók és a MAFC-ba átigazoltak között semmilyen konfliktus nincs, továbbra is jó kapcsolatban vagyunk egymással, és mi a jövőbeni együttműködésnek sem látjuk akadályát. A sportszerető gödiek pedig biztosak lehetnek abban, hogy jóllehet immár MAFC-os színekben, de kajakosaink továbbra is mindent megtesznek azért, hogy büszkék lehessünk rájuk.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 2131 Göd, Török Ignác u. 9/b.

Telefonszám: +36209423648

E-mail cím: mafckajak@gmail.com

Edzések helye

BME Mérőtelep 2131 Göd, Jávorka S. u. 15.

BME Mérőtelep 2131 Göd, Jávorka S. u. 15.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47°40'48.5"N 19°07'35.6"E

47°40'48.5"N 19°07'35.6"E

Makrai Csaba

1972-től, 18 éven keresztül aktív kajakversenyző. 10 éven át volt a magyar válogatott tagja, 10 alkalommal lett magyar bajnok. Ifjúsági Európa bajnokságon 2. helyezést, felnőtt Világbajnokságon 5. helyezést ért el.A Testnevelési Főiskola sportedző-, testnevelő tanári karán szerzett diplomát.1989-1999 között a Paksi Atomerőmű SE edzőjeEz alatt a 10 év alatt a legsikeresebb tanítványai – Hermann Éva, Vass Henriett és Siebel Lajos – világbajnoki címet szereztek. Csaba nevelő edzője volt az azóta felnőtt jelenleg is válogatott Boros Gergelynek. Korábbi tanítványai közül Pruzsina István edzővé válását támogatta, segítette, aki jelenleg a Dominó Honvéd kajak szakosztályának sikeres utánpótlás nevelője.2004-től 2011.októberig a Gödi SE edzője.Az itt eltöltött 7 év alatt ebből a kisvárosi egyesületből Magyarország egyik legerősebb utánpótlás nevelő kajak klubja lett, a közelmúlt számos nemzetközi ifjúsági és U23-as eredménye köthető személyéhez (Hagymási Anita, Hagymási Réka, Georgopoulou Alexandra, Pélyi Dávid, Slezsák István, Gál Szabolcs, Pintér Márk, Havas Balázs, Hamar Péter, Bán Kristóf). Szintén itt volt nevelőedzője a felnőtt világbajnoki címet és olimpiai ezüstérmet szerző Kulifai Tamásnak.Ahogy az eredményeket bemutató oldalon is látszik MAFC-os színekben is folytatódtak a nemzetközi sikerek (EORV, Ifi és U23 EB és VB, Maraton EB és VB, Világkupa), Hagymási Réka, Sólyom Dóra, Oláh Gergely és Freisták Péter jóvoltából.Csaba amellett, hogy sikeres utánpótlásedző, kiváló nevelői munkát is végez. Nagyon jó közösséget épített, ahol jól megfér egymás mellett a komoly, akár nemzetközi eredményeket elérő versenyző és a csak hobbi szinten sportoló is.

Pélyi Dávid

9 éves korában kezdett kajakozni a Gödi SE színeiben. Kölyöktől az ifjúsági korcsoportig a magyar válogatott tagja volt. Számtalan korosztályos magyar bajnoki cím fűződik nevéhez, mind síkvizen mind maratoni kategóriában. 15 éves korától Makrai Csaba tanítványa. Már serdülőként Ifjúsági Európa Bajnokságon vett részt, ahol K2 1000 méteren 8. helyezést szerez. Az olaszországi Lignano-ban megrendezett VIII. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon K4 1000 m-en bajnoki címet nyert, K2 1000 m-en pedig III. helyezett lett. Az Európai Olimpiai Reménységek versenyén K2 1000 m-en II. lett, K4 1000 méteren pedig első.Szintén ebben az évben eredményei elismeréseképpen az év legjobb Pest megyei sportolója férfi utánpótlás korosztályban harmadik díjat adományoznak neki.2007-ben éri el legnagyobb sportsikerét, a Győrben rendezett Maraton Világbajnokságon az ifjúságiak között párosban a dobogó legfelső fokára állhatott. Szintén ebben az évben az ifjúsági világbajnokságon mind a K2 és a K4 1000 méteres számban 5.helyen végzett.U23 évei alatt az Építőkhöz igazol, ahol jelenleg is aktív versenyző.Tanulmányait a SOTE Testnevelési Karán idén fejezi be és mellette kajak sportedzői szakiskolába jár. 2012-ben kezdett el foglalkozni szakosztályunk kezdő kajakosaival. Hamar megtalálta a közös hangot a gyerekekkel, akik felnéznek rá és példaképüknek tekintik. Ez alatt az egy év alatt több sportolót sikerült korosztálya dobogójára állítania országos versenyeken.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.