GyereSportolni.hu - Savoy Garden Táncstúdió

Generic placeholder image

Tánc

Savoy Garden Táncstúdió

Budapest , XIII. Kerület , 1132 Budapest, Csanády utca 16.

Bemutatkozás

A Savoy egy fogalom: ami egykor még egy bálterem volt a 20. század zivataros Harlemében, az mára mindenkinek a táncos esti kikapcsolódást jelenti szerte a világon. Nyüzsgő esték, bigbandek, fáradhatatlan táncosok gyűjtőpontja egy nyüzsgő városban, esetünkben Budapesten.

És hogy miért Garden? Mert az autentikus swing táncok mellett udvarába foglal mindenféle táncot és mozgást, ami elősegíti a rekreációt, a szórakozást, a társasági életet, az egészséget és a tanulást.A Savoy Garden Táncstúdió szeretettel vár minden mozogni vágyót gyermektől a seniorig!

Savoy Garden, ahol a zene mozgást ölt

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Itt megtalálod:

http://savoygarden.hu/orarend/

Kapcsolat

Cím: 1132 Budapest, Csanády utca 16.

Telefonszám: +36209275577

E-mail cím: info@savoygarden.hu

Edzések helye

1132 Budapest, Csanády utca 16.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.516983, 19.055049

Bakó Gábor

Gábor, táncóráin a fizikai és szellemi terhelés harmóniájára törekszik, az órák felépítése a klasszikus balett tréning metodikájára alapszik.

Hangulatos és egyben dinamikus zenékre dolgozik.

Bakó Gábor kiváló tanári tapasztalattal rendelkezik, a nála végzett növendékek a Szegedi Kortárs Balett, a Budapest Táncszínház, a Győri Balett tagjaivá válnak.

Gábor 1986-ban jeles szóló táncosként vált közismertté a Rock Színház tagjaként, ahol 1996-ig olyan klasszikus musicalek felújításában vett részt táncosként és koreográfusként, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, Evita, Nyomorultak, Légy jó mindhalálig, Macskák, Sztárcsinálók, Miss Saigon, Dorian Gray.

1990-1992 között a Magyar Állami Operaház tagja volt, majd 1993-tól több éven keresztül a Debreceni Csokonai Színházban balett igazgatói pozíciót töltött be.

1990 óta számos táncelőadás, valamint zenés színházi produkció sikeréhez járul hozzá, mint tehetséges táncos és szakképzett koreográfus.

Bóbis László

Swing (Lindy hop), Rock and Roll, Charleston, Electro Swing és Sztepp tánctanárTáncai: Sztepp, Swing (Lindy Hop), Tradicionális Jazz, Magyar Néptánc, Társastáncok, Rock And RollTanulmányai:

Sztepp: Tommy Sutton (Atlanta), Chuck Green (New York), Broadway Center (New York), Chester Whitmore (Los Angeles), Pécsi Gizi (Budapest), Chazz Young (Herrang).

Swing: Frankie Manning, Steven Mitchell, The Rhythm Hot Shots és Ryan Francois,Eredményei: I.D.O. Sztepp Tánc Világbajnokság 1. helyezés (1991 Hamburg, 1994 Drezda), I.D.O. Sztepp Tánc Európabajnokság 1. helyezés (1994 Pozsony, Bratislava), W.R.R.C. Lindy Hop Világbajnokság 2. helyezés (2000 München), stb..

Stílusának meghatározó vonala a 20’-as 30’-as 40’-es évek táncainak világa. Nagy hatással volt – ezen irányvonal megtalálására – találkozása a Nicholas Brothers-sel, Ann Miller-rel és más tanáraival.Munkái: a Happy Hoppers táncegyüttes mûvészeti vezetõje, Színházi darabok, mint pl: Kiss me Kate, Van, aki forrón szereti, Fekete Péter, Legyetek jók, ha tudtok!, Párizsi divat, Folk And Swing -avagy tavaszi szél swinget áraszt koreográfusa.

Manapság magyar és külföldi színházak vendégkoreográfusaként sokat találkozhatunk vele, jelenleg is palettán lévő darabjairól a port.hu-n tájékozódhatsz.

Csontos Katalin

Argentin tangó tánctanárHabár élete első társastánctanfolyamát a rendszerváltás eseményei miatt nem sikerült végigjárnia, mégis menthetetlenül elkötelezte magát a tánc műfaja mellett.

Három év néptánc után ismét a társastánc került előtérbe: egy nagyváradi tánccsoport tagjaként számos formációs produkcióban, illetve versenyeken vett részt. Ennek az élménygazdag, aktív időszaknak az egyetemi tanulmányok vetettek véget, mindazonáltal továbbra is folyamatosan kereste a lehetőségeket. 2000-ben Németországban, Bochumban egy amatőr mozgásszínházi produkcióban szerepelt Shakespeare: Vihar című művének adaptációjában.

Az argentin tangóra 2008-ban talált rá – vagy talán inkább a tangó talált őrá? Egy társastánc est előtt ingyenes bevezető tangó órát tartott Bajor Gábor és partnere. Innen egyenes út vezetett Bajor Gábor és Lakos Anikó tanfolyamaira, melyek később kiegészültek a Tango y Alma tanárai, Szőllösi András és Götz Andrea, illetve Kulik Johanna óráival. A pár évig Budapesten élő argentin tanárpárostól, Cristian Duarte-tól és Lilach Mor-tól valamint Czidor Katalintól és Bogdán Tihamértól is sokat tanult.

Az elmúlt években számos tangófesztiválon fordult meg Európában, ahol olyan neves argentin mestereknél fejleszthette tánctudását, mint Sebastian Arce, Mariana Montes, Horacio Godoy, Magdalena Gutierrez, Carlitos Espinoza, Noelia Hurtado, Fernando Sanchez, Ariadna Naveira, Fausto Carpino, Stephanie Fesneau és még sorolhatnánk.

A nemzetközi tangós közösség aktív tagjaként rendszeresen részt vesz tangó maratonokon Olaszországban, Szlovéniában, Ausztriában és Magyarországon.

„A tangó számomra séta ölelésben átadva magunkat a zenének. Ezt az érzést, állapotot, harmóniát semmi máshoz nem tudnám hasonlítani, csak azt tudom, hogy soha nem elég belőle…”

Fontana Vera

ZumbaVilág életemben sportoltam és imádok táncolni!

Kisiskolás koromban művészi tornával kezdtem, aztán kipróbáltam a kézilabdát, az asztaliteniszt, az atlétikai ugrószámokat. Középiskolában fociztam, tornáztam. Később az aerobik egyes válfajainak lettem híve, de jártam fitness terembe és tanultam hip-hop táncot is.Fiatal felnőttként magával ragadott a versenysport: tagja voltam a magyar női bocsa válogatottnak és több, mint 15 éve bowlingozom, mindkét sportágban szép sikereket elérve.

A sport, a mozgás mindig az életem része volt, ezért a civil foglalkozásom mellett sportoktatói végzettséget is szereztem, de eddig egyik sportág sem nyújtotta azt a mozgásformát, ami egyszerre kikapcsol, átmozgat, felpezsdít.

Aztán néhány éve elmentem egy Zumba® órára. Jól éreztem magam, végre táncolhattam felszabadultan. Eleinte csak heti egy alkalommal jártam, de az idő múlásával egyre gyakrabban mentem. Azon kaptam magam, hogy képes vagyok korábban kelni hétvégén, csak hogy Zumbával® kezdhessem a napot.

Ma már Zumba® oktatóként (hivatalos instruktorként) én is tartok órákat, hogy közvetíthessem azt az életérzést amit a Zumba® adni tud.

Gáspár László

Argentin tangó tánctanárTizenévesen versenyszerűen atlétizált.

Egyszeres ifjúsági magyar bajnok, ifjúsági országos csúcstartó (távolugrás) és háromszoros ifjúsági válogatott volt.

1995-ben Spanyolországban egy neves flamenco táncos óráira iratkozott be. Órák után a “menők” ott maradtak salsázni. Itt csapta meg a tánc „szele”.

Hazaérve egy nagyon jó és humoros tánctanár, Koltai Ottó bácsi társastánc óráira kezdett járni. 1997-ben folytatta a társastánc tanulást az Oktogon Táncstúdióban Tóth Attilánál és Kulik Johannánál. Ők ismertették meg az argentin tangóval is.

Az 1998 elején indult első budapesti milonga, a Tango y Alma látogatója kezdettől fogva. Emellett 2002 és 2003 között versenytáncolt standard táncokban. Partnerével a „C” osztályig jutottak.

2003-tól az Argentin Tangó Táncszínház táncosaként számos táncelőadásban részt vett. Táncolt az „Évszakok Buenos Airesben”, a „Tango Express” és a „Lélekhúrok” előadásain, illetve több budapesti és vidéki fellépésen.

A Táncszínházzal tanított is, kezdő órákat tartott színházi partnerével.

Számos külföldi és hazai tangó fesztiválon, workshopon vett részt (Belgrádi Tangó Fesztivál 2004, 2005, Amszterdami Tangomagia Fesztivál 2004, 2005, Isztambuli Tangó Fesztivál 2006, Danubiando Fesztivál 2009).

“A tangóban az egymásra és a zenére való ráhangolódás, a szavak nélküli beszélgetés, a vezetés-követés harmóniája vonz. Épp ezért a tánc mindig improvizáció, csak arra a pillanatra és alkalomra jellemző.

Szeretném másoknak is átadni azt az örömet, amit a zenével és a partnerrel való harmónia megtalálása jelenthet.”

Hummel Mónika

Lindy Hop és Rock and Roll tánctanárErősen zene és táncszerető családban nőttem fel, gyerekkorom meghatározó tánca a polka volt. Később a Flashdance tánccsoportban kezdtem táncot tanulni, ám ez a falusi élet adta lehetőségek miatt rövidnek bizonyult. Budapesten aztán kipróbáltam a Lindy Hop-ot, Boogie Woogiet, Rock and Rollt, Szteppet, Brazil szambát, de a kedvencem mégis a Lindy maradt.

A Lindy Hop mozdulatai mögött mindig látni az egyén természetét, ez számomra nagyon érdekes ebben a táncban.

Amíg a lassabb tempóknál az ember eggyé válik a zenével, rengeteg érzelem kifejezésére van lehetőség a partnerek közti állandó energiaáramlás segítségével, addig a gyors tempójú lindyzésnél viszont a dinamikusság, az akrobatikák és a jó értelemben vett megőrülés érzés ragad magával, mindez persze a férfi-női szerepek elkülönülésével és mégis harmóniában eggyé válásával valósul meg.

Jelenleg a Happy Hoppers tánccsoport tagjaként táncolok.

Pirbus Ernő

Rock & Jóga tanárPirbus Ernő vagyok, terapeuta és jógaoktató. Az öröm általi tanulást az élet legfontosabb részének tartom.

A jógát és a szabad táncot évek óta alkalmazom együtt. A program jótékony hatása szinte azonnal megtapasztalható: nyugalom, derű, lazaság, összeszedettség előzetes tánctudás és jógaismeret nélkül. Ezt az élményt szeretném megismertetni azokkal, akik eljönnek az óráimra.

Ponce Paloma

West Coast Swing tánctanár2005-ben kezdtem táncolni: előbb a versenytáncokkal ismerkedtem meg, majd a boogie-woogiet és más swing műfajokat is kipróbáltam.

Az évek folyamán több mint tízféle táncba kóstoltam bele és űztem hosszabb-rövidebb ideig, köztük az argentin tangót, a klasszikus balettet, a lindy hopot, a hastáncot és a jazzt.

A tánc számomra mindig az önkifejezésről szólt. A különböző műfajok kipróbálásánál is ez volt a fő szempont. Így kötöttem ki a páros táncok közül a west coast swingnél, amely a táncolónak a legnagyobb szabadságot adja, legyen szó vezetésről vagy követésről.

West coast swinget 2008 óta tanulok, és 2012 óta tanítom is tanfolyamokon és workshopokon mind itthon, mind külföldön. Ezen kívül rendszeresen járok továbbképzésekre, hogy fejleszthessem magam nemcsak, mint táncos, hanem mint tanár is.

Versenyzőként az improvizációs (ún. Jack and Jill és Strictly Swing) kategóriákban értem el helyezéseket nemzetközi versenyen, de amire a legbüszkébb vagyok mégsem az eredmények, hanem azok a pillanatok, amikor úgy jöhettem le a parkettről egy-egy verseny után, hogy kihoztam magamból a maximumot.

Magán- és csoportos óráimon elsősorban a technikára fókuszálok, hogy tanítványaim minél előbb és minél teljesebb mértékben tapasztalhassák meg a tánc nyújtotta szabadság és teljesség élményét.

Rosivall Petra

Pilates, Totyogó, Pindúr és Mini Piruett tánctanárMár gyerekkorom óta életem szerves részét képezi a mozgás.

Eleinte inkább a sport határozta meg mindennapjaimat, aztán később, érettebb koromban estem szerelembe a tánccal. A szerelem azért is találó kifejezés, mert egyszerre van jelen benne a szenvedély, a küzdelem, az alázat és a tisztelet, egyszerre tanít türelemre, önismeretre és kemény munkára, amely során csalódások éppen úgy érik az embert, mint sikerek.

De minden csalódás után az ember felkel a földről, leporolja magát, hiszen egy láthatatlan és fogyhatatlan erő mindig tovább és tovább lendíti a táncossá válás néha gyötrelmes, de csodálatos útján.

Megismerkedtem számos stílussal, szívemhez legközelebb mégis a jazz és musical áll. Lehetőségem adódott az évek során számos vidéki, sőt külföldi színpadon szerepelni.

2012-ben végeztem a Táncművészeti Főiskola divattánc szakán, jelenleg Földi Béla iskolarendszerű képzésén veszek részt. Éveken keresztül tanultam Bakó Gábortól, akinek táncszeretete, tudása és fáradhatatlansága példaértékű minden tánccal foglalkozó ember számára. Tőle tanultam meg az alapokat, melyeket később számos helyen próbáltam és pórbálok a mai napig továbbfejleszteni.

Szikszai Daniella

Brazil szamba tánctanár1983-ban születtem Budapesten. Gyerekkorom óta foglalkozom mozgással. Szinte minden sportágban kipróbáltam magam a ritmikus sportgimnasztikától kezdve, az atlétikán át, a különböző táncokig.

2005. januárjában csöppentem bele a brazilok túlfűtött világába, ahol a capoeira mellett megismerkedtem a brazilok nemzeti táncával, a szambával is. Azóta számos zenekarral (Solymi Conga Show, Drumsters, Z-Drums, Kudumba Interaktív dob show stb) és tánccsoporttal dolgozom együtt a saját csapatomon kívül (Reinas del Ritmo).

Megszámlálhatatlan fellépésen (céges rendezvények, fesztiválok, születésnapok) táncversenyen vettünk és veszünk részt Magyarországon és külföldön egyaránt, hogy népszerűsítsük és átadjuk a brazil életérzés egy cseppnyi részét. Rengeteget tanultam itthon és külföldön élő tanároktól egyaránt.

2007. júliusában a Ritmo 2003 Batucada Band zenekarral részt vettünk egy nemzetközi szamba fesztiválon Németországban, ahol az egyéni táncversenyen több brazil lányt megelőzve első helyezést értem el, elnyerve a Raihna da Bateria (Szambakirálynő) 2007. címet. Alapvetően fiús lánynak tartom magam, de amint felöltöm a flitterekkel díszített szamba ruhát és meghallom a pergő ritmusokat, előbújik belőlem a NŐ.

Szőllősi Jenő

Társastánc, Latin Fit Dance és Kubai Salsa tánctanárKisgyerekként, 10 éves koromban kezdődött pályafutásom a standard és latin-amerikai versenytáncok terén. Bevallom, eszem ágában sem volt táncolni, csak és kizárólag futball edzésre akartam járni, de édesanyám ebbe azzal a feltétellel ment bele, ha cserébe elkísérem nővéremet táncórára. Egyáltalán nem örültem. Nem sokkal később, az első megnyert táncversenyemen megváltozott bennem valami.

A győzelem megtette hatását, átértékelődött bennem a versenytánc. Megszerettem, és azóta is jó barátunk vagyunk.

A versenytánc határait feszegetve találkoztam a kubai salsával 2008-ban. Hamar megkedveltem ezt a sokkal lazább, bulizósabb műfajt is.Főbb eredményeim:

Korosztályos és osztályos országos bajnoki címek, helyezések

latin magyar bajnokság döntős

Latin ranglista döntős

Vámos Veronika

Test Tudat Tánc és Flamenco tánctanár4 évesen kezdtem táncolni: 25 évig tanultam klasszikus balettet, emellett jazz-, modern- és kortárstánc tréningeken vettem részt. Később különböző néptáncokat (széki és moldvai, orientális, szufi-mevlevi dervis táncok, argentin tangó), tradicionális mozgásokat (karate, jóga) tanultam. Eleinte musicalekben táncoltam (Rockszínház, Vígszínház, Madách színház), később kortárstánc együttesekben (Horváth Csaba, Roberto Galván, Tzranz Danz). Kb. 13 éve énekelek, jelenlegi együttesem Tango Cortina néven működik.

Flamencoval 23 éve foglalkozom. Jerez de la Fronterában, Sevillában, Granadában tanultam (tanáraim: Pilar Ogalla, Manolo Marín, Chiqui de Jerez, Fernando Galán, Mercedes Ruiz stb.)

Első önálló darabomat 1994-ben készítettem Két tűz között címmel.

Jelenleg flamenco tánctanítással és annak színházi alkalmazásával foglalkozom.”Vámos Veronika 2004-ben az Alternatív Színházi Szemle legjobb előadó díjában részesült.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.