GyereSportolni.hu - Százhalombattai Lövészklub

Generic placeholder image

Lövészet

Százhalombattai Lövészklub

Pest megye, Százhalombatta, 2440 Százhalombatta Dunafüredi út 3

Bemutatkozás

A Százhalombattai Lövészklub egy országosan is elismert utánpótlás bázisa a lövészsportnak. Hosszú évtizedekre nyúlik vissza a település életében a lövészet különféle formái. Források szerint már az 1930-as években létrejött az első lövészklub, Polgári Lövész Egyesület néven. A II. világháború után a Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) keretén belül lehetett ezt a sportot gyakorolni. Százhalombattán a Dunai Kőolajipari Vállalat (DKV – a mai MOL Finomító) Honvédelmi Klubja alakult át versenyklubbá, DKV Olaj Lövészklub néven. A Klub életét edzőként Szucsák László és felesége irányították. Szakmai munkájukat 1986-ig végezték az egyesületben. Számos Világ- Európa- és Országos bajnoki helyezettek, illetve csapattagok kerültek ki innen a Battai egyesületből - mint például Joó Éva – olimpikon, aki ma is a sportágban van, Fischer Zsófia, Pécsöli Ildikó, Bakó Károly és Kiss Károly.

Az MHSZ klubok és az ipari vállalatok sporttevékenységének megszüntetése után, új városi lövészsport egyesület alakult az önkormányzat támogatásával, Olaj Lövészklub néven. A klub élére id. Fekete János, akkori Városi Sportfelügyelő illetve felesége Fekete Jánosné Éva érkezett, aki a lövészklub edzője lett. Az akkor alig néhány főre zsugorodott egyesületet hamar népes versenyzői bázissá építették. A több mint 20 éves munkájuk során 1986-tól 2007-ig, az egyesület ismét felnőtt hírnevéhez, újabb nemzetközileg és országosan is elismert lövők cseperedtek fel. Közöttük Török Nóra, Szabó Szilvia, Belső Gábor, Papp Zoltán, Baricza Judit, Szántó Szilvia, Lecsek Hajnalka és Száraz Anikó is.

2007 újabb változásokat hozott az egyesület életében. Fiatal energikus friss szakemberek irányítása alatt, egy „új generációs” átalakulás során, az egyesület már Százhalombattai Lövészklub néven folytatta útját. Az egyesület elnöke, illetve edzője Kéri Attila lett, aki új pedagógiai módszerrel, illetve országosan is elismert szakmai tapasztalatával ismét lendületet adott a helyi lövészsportnak. Edző társa ifj. Fekete János szüleitől szinte megörökölte a sportág szeretetét, elhivatott a lövészet iránt. Szakedzői diplomáját a Testnevelési Egyetemen szerezte. A hamvaiból feléledő egyesület, évről-évre egyre jobban megerősödve támogatja a magyarországi pisztolyos lövészet utánpótlás bázisát. Mindemellett a felnőtt lövők is az országos élvonalban vannak. Korosztályos Országos Bajnoki címek, csapatgyőzelmek, valamint csapat országos csúcs birtokosa a Százhalombattai Lövészklub. Számos versenyről sikerült hazahozni a legnépesebb és legeredményesebb egyesületnek járó kupát. A tömegsport illetve a versenysport egyszerre jelen van az egyesület életében. Megközelítőleg állandó 50-60 fős tagsága, rendszeres edzéseken vesz részt. A Dunafüredi úton lévő lőtéren 8 lőálláson lehet légpuskával illetve légpisztollyal lőni. Az egyesületi tagság alsó korhatára a betöltött 10 életév, amely egyben a sportág versenyrendszerének is alsó limitje is. Egyesületünk fogadni tudja a mozgásukban korlátozott sportolókat is.

A 2014-es év újabb változásokat hozott, hiszen az akkor 16 éves Kéri Eszter, junior válogatottként részt vehetett a Moszkvában rendezett Európa bajnokságon. 2017 nyarán pedig egy újabb százhalombattai pisztolyos lövő, Szemán Dávid, jutott ki a Suhl-ban megrendezett Junior Világbajnokságra, nemzeti junior válogatottként.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 2440 Százhalombatta Dunafüredi út 3

Telefonszám: +36209845201

E-mail cím: atikeri@freemail.hu

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Kéri Attila

elnök/edző
20/984 52 01

Fekete János

edző
30/244 83 16

Kéri Ottília

edző
70/ 367 50 08

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.