GyereSportolni.hu - Sziget Néptánc Egyesület

Generic placeholder image

Tánc

Sziget Néptánc Egyesület

Pest megye, Szigethalom, 2315 Szigethalom, Kassai utca 3.

Bemutatkozás

A szigethalmi Sziget Néptánc Egyesület a néphagyományok megismerését, megőrzését – a néptánc és népzene segítségével – annak megismertetését vállalta fel feladatául.

Egyre nagyobb sikerrel haladnak már ezen az úton megalakulásuk (2001.) óta. Tagjaik között a 14-tõl 50 éves korosztályig találhatók táncosok, akik minden héten lelkesen vesznek részt a próbákon.

Egyesületünknek minden évben igen sok fellépése van, nemcsak a Csepel-sziget és a Kis Duna mente településeinek rendezvényein, hanem évek óta visszatérő vendégei vagyunk Ajakon az Országos Lakodalmas Fesztiválnak, a lengyelországi Jaworzno Arató ünnepének és a székelyföldi Oroszhegy Nárcisz Fesztiváljának.

Egyre bővülő repertoárunkat a decemberi „Művészeti Nap” keretében mutatjuk meg nagyszámú lelkes közönségüknek, ahol az új táncok mellett baráti vendég együttesek és előadók műsorával színesítik az estet.

Táncaink között megtalálhatók a Kárpát–medence legszebb táncai és legjellemzőbb szokásai egyaránt. (pl: Szanyi táncok – Rábaközi hagyományokból; Szatmári táncok – Egy falusi disznóvágás hagyományai; Dél-Alföldről Betlehemes szokások; ezen kívül Mezőföldi táncok, Bodrogközi táncok; Mezőségi táncok; Nagyecsedi táncok, stb…)

Az együttes folyamatos magas szintű szakmai munkáját Kakuk Pál táncpedagógus, a Magyar Állami Népi Együttes Örökös tagjának szakmai vezetése biztosítja.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: 2315 Szigethalom, Kassai utca 3.

Telefonszám: +36709783325

E-mail cím: kapcsolat@szigetneptanc.hu

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Nincs feltöltve edző

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.