GyereSportolni.hu - UTE TAEKWONDO

Generic placeholder image

Harcművészetek

UTE TAEKWONDO

Budapest , IV. Kerület , 1044 Budapest, Megyeri út 13.

Bemutatkozás

Harcművészet vagy küzdősport?Nálunk mindkettőt megtalálod! Sőt, ha csak mozgásra és egy jó társaságra vágysz, akkor is köztünk a helyed!Gyere és próbál ki!

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

OVIS CSOPORT (4-6 év)

Kedd: 19:00-20:00

Péntek: 19:00-20:00GYEREK (7-14 év)

Kedd: 19:00-20:30

Szerda: 19:00-20:30

Péntek 19:00-20:30FELNŐTT (15 éves kortól)

Kedd: 19:00-21:00

Szerda: 19:00-21:00

Péntek 19:00-21:00VERSENYZŐ Edzések

Minden hétköznap:

19:00-21:00

Kapcsolat

Cím: 1044 Budapest, Megyeri út 13.

Telefonszám: +36209251613

E-mail cím: ute.taekwondo@gmail.com

Edzések helye

1044 Budapest, Megyeri út 13. - UTE Judo terem

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.575806, 19.084170

Breznai Ágnes

5 éves koromban kezdtem el művészi tornázni, de a tanáraim szerint ennek ellenére is túl sok energiám maradt a rosszalkodásra.1994 szeptemberében egy barátunk ajánlotta a TAEKWONDO-t és Engrich Mariannt (MTK), hogy hátha a küzdősport majd sokkal jobban kifáraszt. Nem csak kifárasztott, hanem rabul is ejtett már az első edzésen (persze nem csak a taekwondo, főleg Mariann személyisége, egyszerre volt nagyon szigorú és nagyon kedves...és nagyon magasra tudott rúgni)Egy hónap múlva meg is kérdezték a tanáraim, hogy: "Ági, mi történt veled? Semmi rosszalkodás? Nem verekszel a fiúkkal???"Csak ennyit válaszoltam: "Semmi nem történt, csak betartom a taekwondo esküt."1996-ban kezdtem el a komolyabb, nemzetközi versenyzést. Patakfalvy Miklós irányításával sikerült 8 Magyar Bajnoki címet és számos nemzetközi eredményt elérnem. 2001-ben a BHSE színeiben folytattam a versenyzést, ahol sikerült még 2 Magyar Bajnoki címet szereznem, bekerültem az olimpiai kvalifikációra utazó keretbe, de sérülés miatt nem tudtam vállalni a felkészülést.2003-ban kezdtem az edzői tevékenységet, akkor még a BHSE-ben.2005-ben úgy éreztem, hogy szeretnék egy saját csapatot, ahova nem csak a mozgás miatt, hanem az igazán jó társaság miatt is jönnek a kicsik és nagyok, ebben támogatott Kiss Adrienne és Kiss József.Remélem, hogy sok-sok rossznak vélt gyerek fog megváltozni nálunk!

Kiss Adrienne

2000-ben kezdtem el taekwondozni a BHSE klubban, Kiss Tamás és Urbán Balázs mestereknél. 20 éves fejjel fogtam bele, hogy megismerjem ezt a sportágat. A harcművészet, küzdősport szeretete már kisgyerek korom óta bennem volt, csak úgy hozta az élet, hogy nem találtam meg a megfelelőt. Kerestem a lehetőségeket, mígnem egy ismerős révén eljutottam a Honvédba. Szorongással vágtam neki az első edzésnek, tudván, hogy egy régebb óta összeszokott csapatba kell beilleszkednem, ráadásul felnőtt fejjel, elég sok sportolás nélküli évvel a hátam mögött. Kétségeim voltak, hogy ennyi idősen el lehet- e még kezdeni egyáltalán. Szerencsére egy jó csapatba kerültem és az első edzésen már minden félelmem elmúlt és miután megismertem a sportág szépségeit, nagy lelkesedéssel vetettem bele magam az edzésekbe. Folyamatosan haladtam előre, ami a sikeres övvizsgákban mutatkozott meg. Kipróbáltam magam a versenyzés területén is, magyar versenyeken, mint lelkes amatőr. Vegyes eredményekkel, viszont annál nagyobb élményekkel gazdagodtam.2005-ben vetődött fel az ötlet, hogy egy saját klubbot alapítsunk, így kerültünk az Újpesti Torna Egyletbe, ahol azóta is rengeteg munkával fejlesztjük csapatunkat. Jelenlegi edzőm Breznai Ágnes. Szerencsésnek érzem magam, hogy mindig a legjobb edzőktől tanulhattam, illetve tanulhatok most is!Célunk, hogy sok emberrel megismertessük sportágunkat és meggyőzzük őket, hogy kortól, nemtől függetlenül bárki elkezdheti a taekwondot, ami egy izgalmas, sokszínű sportág, melyben jelen van a versenysport (olimpiai sportág), a harcművészet, vagy csak a mozgás öröme!Mit köszönhetek a taekwondonak? Sok jó barátot, kőkemény edzéseket, egy nagyon jó csapatot, új életformát és egy életre szóló elkötelezettséget!

Juhász Attila

1992.októberében a testvérem elvitt egy Taekwondo edzésre és az ottani edző Ótott Kovács Lajos és csapata családias kapcsolata annyira megfogott, hogy elkezdtem az edzéseket. Akkoriban alakultak az ország egyesületeiben a gyerek csoportok. 1993-ban elindultam az első Gyermek országos bajnokságon ahol 3. helyezést értem el. Ezen a versenyen fogalmazódott meg bennem, hogy ez lesz az életem és versenyző szeretnék lenni. Számos egyesületet jártam végig mindig a fejlődést követve. 2000-ben letettem az álmot jelentő fekete övet, amit még 2 vizsga követett; 2004-ben 2.Dan és 2007-ben 3.Dan. 1999-2011-ig voltam a Magyar WTF Taekwondo válogatott tagja. Ez alatt az idő alatt 8 Országos bajnoki címet sikerült szereznem, számos Nemzetközi versenyen voltam helyezett és bajnok egyaránt. Versenyzői pályafutásom alatt 1 Junior Európa és 1 Junior Világbajnokságon 2 Felnőtt Európa és 5 Felnőtt Világbajnokságon vettem részt. (2003,2007,2011)-ben kivívtam itthon az Olimpiai Világkvalifikációra való utazás jogát. 2011-ben az Olimpiai kvalifikációt követően elgondolkoztam, hogy hogyan tovább. Az akkori egyesületemben már nem éreztem jól magam ezért elkezdtem új helyet keresni a jövőm további folytatásához. Mivel Breznai Ágnes az UTE vezetőedzője gyermekkori ismerősöm és egyben edző és versenyzőtársam volt, úgy gondoltam megnézem milyen az új egyesülete. Már az első edzésen megfogott az a családias és közvetlen társaság, amit kialakítottak maguknak az évek során.Sok – sok beszélgetés után arra az álláspontra jutottunk, hogy belépek az edzői társaságukba. 2012-től dolgozom az Újpestben mint edző és remélem munkámmal rengeteg gyerek választja ezt a gyönyörű sportot és egyben harcművészetet élete részévé.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.