GyereSportolni.hu - Fóti-Futi

Generic placeholder image

Atlétika

Fóti-Futi

Pest megye, Fót, Fót

Bemutatkozás

2 fóti sportember (Udvardi Péter és Károlyi Lajos) több rangos amatőr hazai és nemzetközi verseny résztvevőjeként úgy érezte, hogy szükség lenne egy, a fóti fiatalokat megmozgató sportrendezvényre, ahol a sportolás örömére vezetnék rá őket. Hozzájuk csatlakozott barátjuk, Csomor Elek és a három család, hogy segítsék őket a szervezésben.

2007-ben sikerült első ízben megrendezni a versenyt. Tisztán civil összefogásként, csak szponzorok (helyi vállalkozók, barátok) segítségével szerveződött a verseny az első 4 évben. Becsatlakoztunk a városi főzőversenyhez, ahol – reméltük – elegendő ember megfordul ahhoz, hogy a verseny sikeres legyen. Már az első évben több, mint 100 induló volt és ez a létszám 2010-ben 400 fölé emelkedett, 2013-ban pedig meghaladtuk az 500 nevezőt. A versenyre évről évre egyre többen jönnek :-).

Célunk, hogy a testnevelő tanárok segítségével minél több fiatalt mozgósítsunk, ezért kitaláltuk, hogy iskolák közötti versenyt hirdetünk. A legtöbb tanulót mozgósító iskola vándorkupát és sportszereket kapott ajándékba az első 5 évben. 2012-ben kicsit átalakítottuk az iskolák versenyét: 6 fős csapat eredménye alapján a leggyorsabb iskoláé a vándorkupa.

A kezdeményezés non-profit: a támogatók felajánlását a verseny szervezésére és a versenyzők ajándékára fordítottuk/fordítjuk. Nagy sikerként értékeljük, hogy az utóbbi években annyi támogatást tudtunk összegyűjteni, hogy chip-es időmérést használhattunk. A befolyt nevezési díjakból jótékony célra ajánlottunk fel az elmúlt években.

2014-ben nagyot gondoltunk és új egyesületet alapítottunk, amely egyrészt a Fóti-Futi verseny szervezését, másrészt távlati célként más versenyek, események megrendezését tűzte ki céljául: Impulzus Szabadidő, Sport és Kulturális Egyesület lett a neve. Még hallottok róla! :-)

A 3 családon kívül a verseny napján ismerősök, barátok - és immár az új egyesület tagjai - segítenek, hogy önkéntes munkájukkal hozzájáruljanak a verseny gördülékeny lebonyolításához.
Örömmel várjuk újabb önkéntesek csatlakozását :-)

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: Fót

Telefonszám: +36703210916

E-mail cím: info@fotifuti.hu

Edzések helye

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

Nincs feltöltve edző

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.