GyereSportolni.hu - Unicornis Egri Íjász Sportegyesület

Generic placeholder image

Íjászat

Unicornis Egri Íjász Sportegyesület

Heves megye, Eger, 3300 Eger, II.Rákóczi F. u. 75.

Bemutatkozás

Sportegyesületünk hivatalosan 2007. februárjában jött létre, viszont mint baráti társaság 2006. augusztusától tartjuk egymással a kapcsolatot; közös elhatározásból, közös célok érdekében.

Elsődleges céljaink között természetesen az volt a legfontosabb, hogy az egyén fejlődése minél jobb legyen a csapat segítségével. A sportág hosszú távú elfogadtatása a térséggel, a város sportéletébe való aktív bekapcsolódás, a tagok versenyeztetése, rendezvények ill. versenyek szervezése mind-mind meghatározó erővel szerepelt az alapítás során.Megalakulásunk óta szinte kötelességszerűen versenyzünk. Jobbára a „3D” szakágban vagyunk jelen, de a terepíjászatba és a pályaíjászatba is bele-belekóstolunk alkalomadtán. A számos siker mindannyiszor nagy húzóerővel bír az újonnan hozzánk csatlakozók számára.Elhivatottságunkat nagyban tükrözi, hogy számos, a különféle versenyeken megszerzett trófeák, elért minősítési szintek mellé 2007-ben egy „Heves Megye – Év Sportolója” Különdíjat, 2008-ban a „Jó Tanuló – Jó Sportoló”, 2010-ben a posztumusz "A Magyar Íjászatért", 2011-ben pedig "Az Év Íjásza - Utánpótlás kategória" díjat sikerült magunkénak tudnunk.

Kiemelkedő sportteljesítményt elért tagjainkból sincs hiány: a gyermekek közül 2010-ben és 2011-ben az íjász diákolimpián mindkét évben új magyar csúcsot állított föl egyik növendékünk. A felnőttek közül képviseltettük magunkat 3D számszeríjász világbajnokságon, 3D számszeríjász európa bajnokságon, 2011-ben egyik tagunk a FITA 3D világbajnokságra kiutazó hazai háromfős keretébe kvalifikálta magát, a 2011-es IAA 3D európa bajnokságon csapat aranyérmet szereztünk egyik tagunknak köszönhetően, 2012-ben egyik tagunk Teremíjász Magyar Bajnok lett, amit 2013-ban meg is védett, 2013-ban az első Tardicionális Íjász Európa Bajnokságon bronzérem került a birtokunkba.

2008-ban a MÍSZ Utánpótlásfejlesztési Bizottsága egyesületünket választotta arra, hogy képviseljük célkitűzéseiket a régióban (Heves-, Nógrád-, Borsod megye).

Magabiztos, a térség utánpótlását nagyban meghatározó példaértékű magatartással és összetartással visszük előre az íjászat hírnevét – mind a térségben, mind országos szinten.

Ennek iskolapéldájaként mi nem válunk külön egymástól, hanem inkább próbálunk együttes erővel közösen dolgozni. Ezért szakosztályokat alakítottunk a környező településeken, hogy a felkészülés rendezett formában legyen, valamint az érdekeket önállóan, az adott helyen minél hatékonyabban tudjuk képviselni.Edzéseink komplex edzéstervvel, folyamatos felügyelettel és a legnagyobb jókedvvel zajlanak.

A foglalkozásoknak az egri Eszterházy Károly Gyakorolóiskola(a volt 4-es iskola - Eger, Bartók Béla tér 4.)ad otthont, ahol rendezett körülmények között a tornateremben, illetve jó idő esetén az udvaron folyik a munka. A heti két alkalommal történő gyakorlásokon (kedd, péntek) az utánpótláskorú sportolók 18.30-tól 19.30-ig, a felnőttek 18.30-tól 20.30-ig feszítik az íjaikat.

Instruktoraink rendszeresen részt vesznek különböző szemináriumokon, szakmai megbeszéléseken, tájékoztatókon.

Mind a régióban, mind az ország egyéb területén keressük a sporttársakkal a megfelelő sporszakmai viszonyt, ezáltal is biztosítva tudásunk gyarapodását.

Nemzetközi íjász-utánpótlásnevelő programunkhoz folyamatosan lehet csatlakozni a 10 és 16 év közötti gyermekeknek, nekik a legmagasabb szakmai körökben elfogadott edzésprogramot biztosítunk, így rövid időn belül nagy sikereket érhet el nálunk bárki, feltéve, ha van hozzá elég ügyessége, akarata.Az utánpótláskorú sportolóinkat a Magyar Íjász Szövetség regisztrált instruktora tanítja meg az íjfeszítés alapjaira, kinek segítségével már sikerült nem egy nagyszerű eredményt, valamint új országos csúcsokat elérnie a gyermekeknek.

A felnőtteknek Pap Laci bácsi, a MÍSZ Észak-magyarországi Regionális Vezetőedzője vezényli az edzéseket, aki anno a magyar válogatott tagja volt, számos előkelő hazai-, illetve nemzetközi díj birtokosa, valamint több évtizedes íjász-szakedzői tapasztalattal bír.Széleskörű információkat kaphatsz mindenről, ami az íjászattal kapcsolatos, hathatós segítséget nyújthat a mindennapi gyakorlásokhoz.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, vonz az íjászat minden szépsége és nehézsége, gyere, csatlakozz hozzánk bátran!

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Kedd, péntek: az utánpótláskorú sportolók 18.30-tól 19.30-ig, a felnőttek 18.30-tól 20.30-ig feszítik az íjaikat.

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger, II.Rákóczi F. u. 75.

Telefonszám: +36703205870

E-mail cím: bakoati@yahoo.com

Edzések helye

Eszterházy Károly Gyakorolóiskola(a volt 4-es iskola - Eger, Bartók Béla tér 4.)

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.897856, 20.371376

Nincs feltöltve edző

Nincs feltöltve kép

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.