GyereSportolni.hu - Judo Szeged

Generic placeholder image

Harcművészetek

Judo Szeged

Csongrád megye, Szeged, Szeged, Osztrovszky u. 1/b

Bemutatkozás

005 óta szakosztályunk külön egyesületté alakult és azóta is folyamatosan működik úgy, hogy az edzésekhez szükséges termet bérléssel biztosítja a tagjai számára. Jelenleg hat különböző helyen tartjuk edzéseinket.A közel száznyolcvan sportolónak hetente 21 alkalommal nyolc edző tartja a foglalkozásokat. Az egyesületünk tagjainak 60%-a 10-16 év közötti iskolás, amelyből az igazolt versenyzők száma 2014-ben 21 fő.Az előző években és az idén is több bajnoki címmel és kupa megszerzésével büszkélkedhetünk annak ellenére, hogy nem a versenysport a főfeladatunk, hanem gyermek és ifjúsági korú gyerekeknek a sportolási lehetőség biztosítása.A cselgáncssport életképességét, társadalomban betöltött szerepét, fontosságát mi sem igazolja jobban, hogy több mint 50 éve jelen van és aktív részese a sportéletnek városunkban. Ez idő alatt közel 3000 ember ismerkedhetett meg a sportág alapjaival és ezek közül sokan válhattak versenyzővé, válogatott, nemzetközi szintű versenyzővé vagy egyszerűen sportszerető polgárrá.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Ovi Judó

Hétfő – Szerda 18:00 – 19:00Tanfolyam

Hétfő – Szerda 17:00-18:00Edzők: Vörös Zoltán, Vörös PéterHaladó

Kedd – Csütörtök 16:30 – 18:00Kidcoord judo

Kedd – Csütörtök 18:00-19:00

Kapcsolat

Cím: Szeged, Osztrovszky u. 1/b

Telefonszám: +36309698498

E-mail cím: szjise@gmail.com

Edzések helye

Wesley János Általános Iskola és Középiskola (Szeged, Osztrovszky u. 1/b)

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

46.259175, 20.156788

Huszár László

Katona Pál

Sirián Attila

Sirián Attila vagyok, 1976. január 1-én születtem Szegeden. 7 évesen kezdtem el a Judo-val foglalkozni a SZEOL-AK-nál. Focizni szerettem volna, de apai ráhatással a Judo edzéseket választottam, amiért életem végéig hálás leszek.Vörös Zoltán és Körmöczi Lajos irányításával kezdtem meg a Judo-s életet, majd Zoli keze alatt váltam sikeres versenyzővé, magyar bajnokká.17 évesen elmaradtam az edzésekről. Felnőtt fejjel jött a folytatás, edzések, felkészülések, újra VERSENYEK…..De az első fiam születése után döbbentem rá, hogy nekem már más feladatom van a sport terén.Igen!Továbbadni azt, amit ettől a sporttól kaptam. Nem én vagyok a legjobb judo-s a világon, de az az életerő, kitartás, küzdeni tudás és rengeteg szép élmény, amit a kemény edzések és versenyek alkalmával a részemmé vált, azt szeretném sok kis judokának továbbítani és utánam jöhetnek azok szakemberek akik majd olimpikonokat faragnak belőlük.Pár éve foglalkozom felnőttekkel de tavaly január óta megadatott az a lehetőség, hogy gyerekekkel is foglalkozzam. Nincs nagy tatami felületünk a gyakorlásra, hiszen csak 15 szőnyegünk van, de Jigoro Kano sem kezdte többel (12 szőnyeg ) a Judo népszerűsítését.14 gyerekkel kezdtem meg az edzéseket, akik közül páran ugyan lemorzsolódtak, de jöttek az újak, akikkel már húsz fölé emelkedett a létszám. Nem akarok ennyinél megragadni, célom, hogy minél több szőnyegen, minél több embernek az élete részévé tegyem a JUDO-t!

Vörös Péter

Vörös Péter vagyok a Szegedi Judo Iskola SE edzője. 1988-ban születtem. Körülbelül 3 évesen kezdtem el a judo-t Édesapámnál (Vörös Zoltán), aki akkor a SZEOL vezetőedzője volt. Szolnokra költöztünk, ahol az SZVSI judo szakosztályánál versenyeztem 14 éves koromig, ahol továbbra is Édesapám maradt az edzőm. Amikor az ifi korosztályba léptem átkerültem a szolnoki Kilián Se-be, ahol Németh Tibor lett az edzőm. 16 évesen egy térdsérülés miatt abbahagytam a versenyzést, majd más sportágakkal is foglalkoztam (thai boksz,jiu-jitsu), de a judo továbbra is az életem része maradt és segédedzőként segítettem apámnak táborokban, versenyeken, edzéseken.Judo-ban elért legjobb eredményeim: 3 szor sikerült Magyar Bajnokságon a dobogó 3. fokára állni.(diák A,serdülő A és első éves ifi korosztályban); Nemzetközi serdülő verseny(Lengyelország) 1 helyezés;Olaszország, testvérvárosok közötti bajnokság 5. helyezés.19 éves koromban költöztünk vissza Szegedre. 23 évesen elvégeztem egy sport edzői(Judo) felsőfokú képesítést, majd sikeres DAN vizsgát tettem és azóta is aSZJISE-nél tartok edzéseket a kezdő csoportnak(6-10 éves korosztály).Emellett a Rendészeti Szakközépiskola tanulóinak tartunk (Vörös Zoltánnal) edzéseket, ahol eltérő tudással rendelkeznek a judoka-k.Részt vettem a Judo-napközi programban, a Makkosházi Ált. Isk.-ben tartottam alsósoknak edzéseket. A versenyzést egyelőre abbahagytam. Utolsó versenyem 2010-ben volt egy Nyílt országos sport-jitsubajnokság, aholfull-contactA és földharc versenyszámokban sikerült 1. helyezést elérnem. Több felsőfokú végzettséggel rendelkezem, többek közt „ifjúságsegítő” FSZ. Főállásban az SOS-ifjúsági házban dolgozok, mint SOS-nevelő.

Vörös Zoltán

1984 szeptemberében – 30-éve – kezdtem el judo edzéseket vezetni.1985-ben segédedzői (sportoktatói) végzettséget szereztem.1985-től főállású edzőként dolgoztam a Szeged SC judo szakosztályában. Feladatom, az utánpótlás korúak felkészítése, és versenyeztetése volt. 1986-ban beiratkoztam a középfokú edzői képesítésre, amelyet1988-ban sikeresen befejeztem.1989-től a Szeged SC judo szakosztályának vezetőedzőjeként folytattam edzői munkámat. Elődöm Krajkó Gyula a szakosztályvezetővel kialakult konfliktus miatt lemondott. Közben 1988 szeptemberében folytattam, az edzői tanulmányaimat a Magyar Testnevelési Egyetemen, majd 1992-ben Judo szakedzői diplomát szereztem.A rendszerváltás kezdetén kialakult sportfinanszírozási problémák miatt a szakosztály anyagi nehézségekkel küszködött. Ezeket a nehézségeket nem tudtam megoldani és 1993.06.30-ai hatállyal felmondtam.Családommal Szolnokra költöztünk. Testnevelő tanárként a Belvárosi Általános Iskolában kaptam munkát, és a Szolok Városi Sportiskola vezetőedzőjeként folytattam az edzői munkát. 1998-ban középiskolai testnevelő tanár-képesítést szereztem.2007-ben visszaköltöztünk Szegedre, és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola testnevelőjeként a rendőr tanulókat képzem testnevelés-önvédelemre. Ezzel egy-időben a Szegedi Judo Iskola SE utánpótlását képzem jelenleg is. 2013-ban pedagógus szakvizsgát szereztem.Az elmúlt 30 évben folyamatosan judo edzői munkát végeztem- valamelyik korosztályt képezve az óvodásoktól a felnőtt korosztályig!Azt gondolom a folyamatos tanulás fontos egy edző részére, ezért mindi is igyekeztem képezni magam. Minden korosztály nagy figyelmet igényel, az óvodásoktól a felnőtt versenyzőkig.1988-óta tartok edzést óvodásoknak. Szakdolgozatomat – „A nagycsoportos óvodások judo oktatásának lehetősége”- ebben a témában írtam a szakedzői képzésen Örvendetesnek tartom, hogy ismét elérhetőnek látszik, hogy az iskolai oktatásba bekerüljön a judo. Amikor több mint tizenöt éve erre lehetőség volt, előadásokat tartottam a testnevelőknek, és szakdolgozatot írtam a témáról: „A Judo és a NAT”Úgy gondolom edzőként alázattal kell a Judot szolgálnom, mert a sportágunk nagy segítség a fiataloknak, hogy sikeresek legyenek a való életben!

Szilágyi Csaba

Az a szerencsém volt, hogy amikor ezeket a sorokat írtam, akkor már a többiek írását olvastam. A sorokban ráismerek az elmúlt 34 éves judos múltamra. Hogy hogy kezdődött?Édesanyám olvasta Délmagyarország hirdetését, hogy judo tanfolyam indul. Úgy gondolta, hogy egy 10éves 25kg-os gyermeknek ott a helye (1980-at írtunk).A mai napig hálás vagyok ezért.Ezt követte a sok edzés és a versenyek. Vörös Zoli már akkor is volt. Katona Palival és Kovács Szabolcs is a kezdetek óta ismerjük egymást (együtt kezdtük). Edzőim: Krajkó Gyula, Fürjész István, Kiss Endre és Vörös Zoli voltak. Nekik is köszönhetem, hogy a 15 év versenyzés alatt szinte minden korosztályban tudtam országos versenyt nyeri. Sajnos csak egyszer voltam válogatott (1988-ban Bulgária junior verseny III. hely). Viszont a válogatott csapat tagja volt a későbbi olimpiai bajnok Kovács Antal. 1989-ben a elkezdtem a főiskolát (Palival és Kovács Szabival együtt).Abban az időben az I. osztályú sportolás és tanulás nehezen volt összeegyeztethető. Ennek ellenére Vörös Zoli az akkori vezetőedző még rábeszélt „egy pár” versenyre. Ennek köszönhetően még egy párszor I. osztályú lehettem ill. pár bajnokságot nyertünk együtt. 1994-ben sikerült Egyetemi és Főiskolás Bajnokságot nyernem és ezután befejeztem a versenyző pályafutásomat.Még 1991-ben Vörös Zoli kérésére kezdtem el az edzősködést, amelyet 2006-ig folyamatosan végeztem, ahol nagyon sok sikert megélhettem. 2006-ban egy 26 éves közös munka szakadt meg, amelyet egykori edzőmmel együtt végeztem és így választás elé kerültem. Ekkor lettem az egyesület elnöke és kezdtük meg Katona Palival és Körmöczi Lajossal a közös munkát. Mint a fenti soraiból is kitűnik az elmúlt évtizedekben Zoli, Pali, Szabi és Sirán Attila mindig is jelen voltak mint edzőtársak, versenyzőtársak, évfolyamtársak, edzőkollégák vagy mint barátok, kollégák. Ennyi ember nem hibázhat a judo szeretetében…Mi a feladatom, célom?: A kollegákkal, társakkal, szülőkkel közösen a lehetőségek képest egy olyan környezet megteremtése, hosszú távú biztosítása, amely mindazt az élményt megadhatja az egyesület judokáinak, amelyet a judo sporttól kaptam az elmúlt évtizedekben. Biztos vagyok benne, hogy a mostani CSAPATTAL ez sikerülni fog!„…..azt mond, hogy ez hogy sikerülhet!”

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.