GyereSportolni.hu - Juliett Sport Egyesület

Generic placeholder image

Tánc

Juliett Sport Egyesület

Budapest , XIII. Kerület , 1139 Bp., Karikás Frigyes u. 3.

Bemutatkozás

Egyesületünk 2003-ban alakult. Versenyző csoportjaink elsősorban modern(kortárs), karakter tánc, kategóriában indulnak a versenyeken, fesztiválokon.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Itt megtalálod:
http://juliett.hu/tancorak/

Kapcsolat

Cím: 1139 Bp., Karikás Frigyes u. 3.

Telefonszám: +36303307532

E-mail cím: lajosjuli@juliett.hu

Edzések helye

Hunyadi Mátyás Általános Iskola balett terme - 1139 Bp., Karikás Frigyes u. 3.

Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház-balett terme - 1138 Bp., Dagály u. 15./a.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.535787, 19.066244

47.538019, 19.062501

Lajos Julianna

Hogyan kezdődött? / A kezdetek…
Mikor megszülettem, Nagymamám vett egy balett tütüt (szoknya) nekem és azt mondta: „…Ebből a lányból balerina lesz!…”

Nos, ha balerina nem is lett belőlem, de 4 évesen már klasszikus balett órákon próbálgattam a lábaimat, karjaimat! Balettmesternőmnek köszönhetően teljességgel a tánc szerelmese lettem a Nála töltött kb. 10 év alatt.

Hogyan folytatódott? / A folytatás…
Néptánccal, majd társastáncokkal. 18 évesen kezdtem el standard és latin-amerikai táncokat tanulni, tíztáncban versenyeztem legalább 10 éven át! Feledhetetlen, mai napig meghatározó élményekkel teli évek voltak a Kristály Táncklubban! Amikor a versenyzést abbahagytam, egy ismerősöm által jutottam el egy Táncmaratonra. Számomra ismeretlen talajra tévedtem, szó szerint! Hiszen már ott kezdődött, hogy nem kellett cipőt húzni a lábamra! Zokniban, mezítláb, teljes testfelülettel a talajon, gurulások, csúszások?! Elképzelhetetlen volt számomra, de vonzott az ismeretlen, a szokatlan, a más stílus – a különböző moderntánc technikák!

Köszönhetően az akkori táncórákat tartó tanároknak, leginkább Földi Bélának és Sándor Tímeának, azóta is moderntáncokkal foglalkozom! Földi Béla elhivatottsága és szeretete, a tánc, a zene, a táncosok iránt, követendővé vált számomra és meghatározó jelenleg is! A Sándor Tímeánál tanult Horton technika segítségével sajátos, gyerekek számára összeállított tréningemmel olyan szintre fejlesztettem Magamat és tanítványaimat, mely által fokozom a gyerekek stabilitását, ezáltal letisztultabbakká váltak a mozdulatok és a kivitelezés is!

2003-ban megalapítottam saját egyesületemet, a Juliett Sport Egyesületet, melynek jelenleg 60 táncosa van! Egyesületünk számos versenyen, fesztiválon indult és hozott sikereket, az elmúlt években!

Egyesületünk elnevezése…
Balettmesternőm után szabadon, aki engem sosem a nevemen szólított, hanem a Julianna francia megfelelőjét használta: Juliette… Így lett egyesületünk neve, Juliett. Ezzel is tisztelegve mesternőm előtt! …Habár a néma „e” betű lemaradt a hosszadalmas bírósági bejegyzés alkalmával, mi ragaszkodunk a francia nyelvnek megfelelő kiejtéshez…;)

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.