GyereSportolni.hu - Keiko Harcművészeti Akadémia

Generic placeholder image

Harcművészetek

Keiko Harcművészeti Akadémia

Budapest , XIII. Kerület , 1131 Budapest, Tomori köz 6.

Bemutatkozás

Pusztakezes és fegyveres harcművészet (nem csak) Budapesten felnőtteknek, gyerekeknek. Test- és mozgástudatosság a valós, könnyed harci képességekért, sok-sok edzéslehetőséggel!
Edzések reggel, délelőtt és este, illetve a hétvégén is! Látogass el hozzánk!

Harcművészeti iskolánk - budapesti székhellyel - azért működik akadémiaként, hogy a testtudatosság magasabb szintjeit kereső, a harcművészetek hagyományait kutató felnőtt gyakorlók reggeltől estig találjanak edzésidőpontot maguknak. Délutánonként négy korosztályban foglalkozunk a gyerekekkel, akik harci képességeit speciális egyensúly, tartás és valós erőfejlesztő gyakorlatokkal fejlesztjük.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Edzések időpontjai

Itt megtalálod:
https://www.keiko.hu/hu/orarend

Kapcsolat

Cím: 1131 Budapest, Tomori köz 6.

Telefonszám: +36203934666

E-mail cím: keikofmt@gmail.com

Edzések helye

1131 Budapest, Tomori köz 6.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.543574, 19.075198

SOMOGYVÁRI SZABOLCS

Az aikidót 1993-ban Dúzs Miklósnál kezdi Magyarországon. Hamarosan Szabó Balázs tanítványa lesz. A Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületének alapító tagja, éveken át titkára.
1999-ben három hónapot, 2001-ben félévet tölt ucsidesiként (bentlakó tanítványként) a tókiói központú Kobajasi Dódzsóban, ahol Kobajasi Jaszuo sihan (8. dan) oktatásában részesült.
2001-ben, a tokiói Honbu dódzsóban megszerzi az aikikai 2. dan fokozatot.
2003-ban kilép a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületéből, és többedmagával létrehozza a Keiko Harcművészeti Alapítványt.
Ettől az évtől, egy különleges, japán harcművésszel való találkozása nyomán gyakorlását átalakítja, a fókuszba a bujutsu szemléletű edzést és az aiki kutatását helyezi. A helyes testtartás kialakításával helyes struktúra felépítésére törekszik, a mozgásban a könnyedséget, ám a valós erőt és működőképességet keresi. 2003-tól gyakorolja a Katori Sintó Rjú kardvívást is.
2009 és 2012 önállóan dolgozik. 2013-ban nemzetközileg is hivatalosságot nyer: iskolájával tagjává válik a nemzetközi AUNKAI és KATORI SHINTO RYÚ szervezeteknek.

2017-ben létrehozza saját rendszerét, az FMT-t (Free Moving Technique), és ezzel együtt az FMT Harcművészetet.
Az ELTE Bölcsészettudományi karán végzett magyar-történelem szakon.
Családos, két gyermeke van: a 2007-ben született Zoárd, és a 2009-ben napvilágot látott Zille. Sok időt tölt velük, de még többet szeretne:)
Harcművészeti rendszerének elméleti és spirituális oldalát az Alexander-technika és Eckhart Tolle mester támogatja.

MAJOR ATTILA

2001-ben kezdett el aikidózni Somogyvári Szabolcsnál Budapesten, a Kobayashi Dódzsók Egyesületében.
2003-ban fenntartás nélkül követte Szabolcsot, aki Haszegava szenszei aiki tanításai alapján, teljesen új megközelítésből ismertette mind a pusztakezes, mind a fegyveres technikákat. Gyakorlása elismeréseként barna, majd 2008-ban fekete övet kötött.
2011-ben Ajkára költözik, majd Ajkarendeken építkezik, azóta ott él feleségével, Ritával és Dani, Peti fiaival.
Az építkezés alatt teljesen elszakadt a KEIKO Akadémiától, ám 2013 szeptemberében visszatért. Szerencsés volt az időzítés, mert pont ebben az időben vette fel Szabolcs a kapcsolatot Akuzawa és Sugawara senseiekkel, akiknek köszönhetően egy magasabb dimenzióba helyeződhetett a tanulás. Azóta heti rendszerességgel jár gyakorolni az angyalföldi akadémiára.
Büszke vagyok rá, hogy az egyik legrégebbi, még aktív tanítványa vagyok Szabolcsnak.
2000-ben végezett építészként a BME Építészmérnöki karán. Öko-építészként környezettudatos házak tervezésével, szakértésével, modern vályog építési technikák kutatásával, terjesztésével foglalkozik. Ezek mellett külsősként a Graphisoft építészeti szoftvergyártó cégnél is dolgozik.

KIS MÓNIKA

A Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi karán végzett 1990-ben testnevelő tanár, edző szakon.
Az aikidóval 1998-ban került kapcsolatba. Somogyvári Szabolcsnál kezdett gyakorolni, később mellette edzősködni.
Harmadik gyermeke születését követően, öt év kihagyás után visszatér a gyakorlóterembe.
2012 októbere óta oktatja a mini csoportot (5-6 éveseket), 2014-től az aprókat (4 évesek).

NAGY ZOLTÁN

2013-ban kezdi el katori shinto ryu gyakorlását a Keiko Akadémián, és az elsők között csatlakozik Sugawara Tetsutaka sensei nemzetközi katori iskolájához. A japán mester által tartott szemináriumokon több alkalommal is részt vett, rendszeres gyakorlással és a mozdulatok értelmezésével törekszik a harcművészeti tudásának mélyítésére. A katori ősi technikája mindig új felfedezéseket biztosít számára a tudatosság, koncentráció és testhasználat terén. 2016 nyarától segédoktatói feladatot is ellát az Akadémián, hogy gyakorlási lehetőség biztosítása mellett legjobb tudása szerint támogassa a katori iránt érdeklődőket.

Boldog házasságban él, van egy 2 éves kisfia is. Fontos számára, hogy minél több időt töltsön a családjával.

Foglalkozása során okleveles gépészmérnökként tervezői és csoportkoordinációs munkát végez, illetve új technológiák kidolgozásával, kutatásfejlesztéssel foglalkozik.

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.