GyereSportolni.hu - Kung Fu Akadémia

Generic placeholder image

Harcművészetek

Kung Fu Akadémia

Budapest , II. Kerület , Budapest, II. ker. Vidra u. 2.

Bemutatkozás

Amennyiben a kungfu-ból nemcsak az önvédelem érdekel, hanem valami többre, minden részletre kiterjedő önfejlesztésre vágysz, akkor jó helyen jársz. Ha fontos számodra az egészséged, és tennél is érte, akkor válassz minket. Ha úgy gondolod, hogy a hiteles tanítás alapja a felkészült tanár, akkor egymásra találtunk.

A Kung-fu Akadémia mesterei nem a munkából esnek be épp kungfu-t tanítani, hanem életük a gyakorlásról és a tanításról szól. Kung-fu központunk, ahol tanulhatsz nem egy másfél órára bérelt iskolai tornaterem, hanem a mi igényeink és ízlésünk szerint létrehozott harcművészeti „szentély”. 1983 óta működünk és fogadunk tanítványokat, ez mind-mind sokat számít a tanulásban és a megértésben.Napjaink stresszes életvitele gyakran párosul energiahiányos tünetekkel is. A krónikus fáradtság, dekoncentráltság egyre több embert érint. A Kung-fu Akadémia bármely tréningje alkalmas egy éven belül a gyakorló életerejének fokozására, és a koncentrációs képességének jelentős fejlesztésére.

Az energiaszint emelkedése stabil hátteret biztosít az egészség megőrzésnek. Ez azért is fontos, mert csak az egészséges ember alkalmas önvédelmi gyakorlásra vagy harc során sikeres helytállásra. A figyelem megerősödésével megkezdhető belső világunk felfedezése, amely számtalan ajándékot tartogat számunkra.

Kiket Várunk?

Fiúkat és lányokat.

Kapcsolat

Cím: Budapest, II. ker. Vidra u. 2.

Telefonszám: +36309999797

E-mail cím: info@kungfuakademia.hu

Edzések helye

Budapest, II. ker. Vidra u. 2.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: Nincs információ

Autóval: Nincs információ

GPS koordináták

47.515016, 19.037987

KAPECSKA ATTILA

1984 óta gyakorolok kungfu-t, de ezt megelőzően is próbálgattam már különféle harcművészeteket. 1989-től, azaz öt év gyakorlás után kung-fu tanítást vállaltam, hogy segítsem az akkori iskolámat. Néhány hónap elteltével a tanítványaim és az iskola is gyors fejlődésnek, gyarapodásnak indult. Ennek köszönhetően majd két év elteltével főállású kung-fu tanár és gyakorló lettem. Az évek során fokozatosan emelve a gyakorlásra szánt időt, 2005-től már heti 50 órát foglalkozom gyakorlással és tanítással.A kezdetek óta eltelt évtizedek során, folyamatosan fejlesztettem magam, több kung-fu ágban – külső és belső rendszerekben egyaránt -, megfelelő jártasságot szereztem.

2009 őszéig tizenkét alkalommal fogadtam kínai mestert tanítás-tanulás céljából Magyarországon, kéthetes időtartamtól egészen három hónapos tartózkodásig. Valamint ezt kiegészítve mintegy tíz alkalommal voltam Kínában többhetes tanulmányutakon. 2007-ben saját harcművészeti tapasztalataimra támaszkodva megalapítottam a Mesterképzőt, amelyben nagy örömömet lelem.

A gyakorlás és az önfejlesztés számomra az egyik legfontosabb dolog a világon és boldoggá tesz,

hogy minden lehetőségem megvan a napi edzésre.Magánóráimon személyre szabottan tanítok, gyakorlatilag mindenkit másképp, az egyén fizikai kondícióját, testfelépítését, harcművészeti hátterét és érdeklődésének irányát figyelembe véve. Alapelvem a kungfu-ban és az életben: kemény munka és profizmus.

FRANCISKOVICS ANDREA

Kung-fu tanulmányaimat 1986-ban kezdtem. Az első 17 évben Északi és Déli Imádkozó Sáska stílusú kungfu-t gyakoroltam.1988-ban kezdtem kínaiul tanulni és 1996-ban tettem felsőfokú nyelvvizsgát, majd tolmácsvizsgát. A harcművészeti szaknyelv jó ismerőjének tartom magam, több ízben fordítottam szemináriumokon és különféle találkozókon.1998-ban ismertem meg Han Kui-Yuan kínai Taiji mestert, aki az első pillanatban lenyűgözött kifinomult mozgásával. A külső stílusok gyakorlásával párhuzamosan kezdtem tőle tanulni a Chen stílusú Tai Ji Quan-t. Két évvel később Han mester Kapecska Attila meghívására elkezdett nyilvánosan tanítani a Kung-fu Akadémián és a kezdetektől a mai napig én fordítom az óráit.A külső stílusok (Imádkozó sáska) gyakorlását megszakítva 2003 óta teljes mértékben a belső irányzatok irányába fordultam és belekezdtem a Xing Yi Quan rendszer elsajátításába, melyet a mai napig nagy örömmel és töretlen lelkesedéssel folytatok. Tapasztalatom szerint a Xing Yi és a Tai Ji remekül kiegészíti egymást. A két stílust párhuzamosan gyakorolva érzem, hogy napról-napra fejlődök.Igazán boldog vagyok, hogy alkalmam nyílt ezek tanítására is, és megoszthatom tapasztalataimat mindazokkal, akik megtisztelnek figyelmükkel.

KAKUK GYÖRGY

1971-ben születtem, gyermekkorom óta érdeklődöm a harcművészetek iránt. 1986-ban kezdtem a kung-fu gyakorlást, ezen belül Chow Gar-t (Déli Imádkozó Sáska stílus) tanulni. 1998 óta tanítok kungfu-t, Kapecska Attila Kung-fu iskolájában. Később a Kung-Fu Akadémia keretein belül lehetőségem nyílt a Xing Yi Quan stílus megismerésére, amit azóta is töretlenül gyakorlok.Xing Yi tanulmányaimat Sifu Kapecska Attila vezeti. Neki és Franciskovics Andreának köszönettel tartozom a sok segítségért!Attila ismerte a kardok és vívótechnikák iránti érdeklődésemet és segített, hogy ebben is képezhessem magam. Közbenjárása eredményeként abban a megtiszteltetésben részesülhettem, hogy Di Guoyong mester személyes irányítása alatt sajátíthattam el a kínai kardnak és szablyának a Xing Yi Quan-ben való használatát és alkalmazását.Di mester magas fokú képzettsége, pedagógiai érzéke és közvetlensége nagy hatást tett rám. Rendszeres látogatásai alkalmával folyamatosan kontrollálja gyakorlásomat és újabb instrukciókkal lát el.Az általa tanított „öt elem” szablya és kard, valamint ezek összekapcsoló formagyakorlatai minden érdeklődő számára hozzáférhetőek, melyeket a Kung-Fu Akadémián magánórák keretében oktatok.

MAKRANSZKI LÁSZLÓ

A kungfu-val először 1987-ben találkoztam, amikor a Jakab önvédelmi iskola Magyarországra látogatott. Itt megismerkedtem más irányzatok gyakorlóival, és elkezdtem a még ritkaságnak számító Wing Tsun tanulását. Két fokozat megszerzése után elváltak útjaink és az akkor már igen híres Déli Imádkozó Sáska kung-fu iskolához csatlakoztam.Később, 1991-ben, amikor a stílus akkori vezetője Bécsbe költözött, Kapecska Attila vette át az oktatás irányítását és az általa vezetett csoportban folytattam a gyakorlást. Az elkövetkező években a technikai ismereteinket, erő- Qi-Gong és harci gyakorlatokkal bővítettük. Számos, az iskolánkat népszerűsítő bemutatót tartottunk, majd 1995-től kezdve az országos formagyakorlat-bajnokságokon szerepeltem, ahol több győzelmet értünk el. Ebben az időben volt módom a stílus angliai képviseletével is megismerkedni és náluk edzeni.1997-től részt vettem az egyes hazai iskolák között lezajló pusztakezes mérkőzéseken, ahol igazán megmérettetett a felkészültségem. A 2000-es évek elején ellátogattam Hongkongba is, ahol sikeres bemutatót tartottunk számos mester jelenlétben, és módom volt ausztráliai és a helybéli kung-fu gyakorlókkal találkozni. Nem sokkal ezután instruktori vizsgát tettem, de ugyanakkor folytattam edzéseimet Kapecska Attilával, részben már, mint magántanítványa. A Si-fu ekkor már a Chow Gar kung-fu ismereteit kibővítette más stílusok, pl. a Xing Yi Quan elsajátításával is. Több rendszerben oktató-mester fokozatot szerzett, és amikor megalakította a Mesterképzőt 2007-ben, annak alapító tagjai között voltam. A csoportban elsősorban olyan tanulókkal és oktatókkal edzek és foglalkozom, akik korábban már valamely, elsősorban a Kung-fu Akadémián oktatott stílusban jártasságot szereztek, de időről-időre megfordulnak nálunk más iskolák gyakorlói is.

TISZÓCZKI ATTILA

1966-ban születtem, gyerekkoromban 2-3 évig dzsúdózni jártam. Fiatal éveimben Tix Richárd iskolájában 3 évig északi stílusú imádkozó sáska kung-fu irányzatot tanultam.1995-től Kapecska Attila Akadémiáján folytattam a harcművészetek gyakorlását. Tudtam, elérkezett az idő, hogy elkezdjem megismerni fizikai és mentális határaimat. Tanulmányaim első 10 évében technikai- és erőgyakorlatokkal, kemény és lágy Qi Gong -gal fejlesztettem képességeimet. Számos alkalommal vettem részt bemutatókon és versenyeken.Mesterem javaslatára a Magyar Sportszövetség és a Testnevelési Egyetem szervezésében tartott képzésen középfokú sportoktatói végzettséget szereztem. A tanítás egészen különleges látásmódot adott, és a mai napig segítségemre van továbbfejlődésem útján.Később magántanítványként sikerült határaimat messze túlszárnyalnom. Az erő, keménység, mozgáskoordináció terén mesteri szintre fejlődtem.

Kapecska Attila több alkalommal is lehetőséget biztosított számomra, hogy tanulmányaim bővítése, látóköröm szélesítése, vagy éppen baráti iskolák meglátogatása céljából Vele tartsak Kínába és Hong Kong-ba. 2004 óta 3 alkalommal is jártam Vele Pekingben, a Xing Yi Quan stílust tanulmányozása, és Mestereivel való kapcsolattartás miatt. Ekkor lehetőségem volt találkozni a leghíresebb kung-fu szakértőkkel, nagymesterekkel (Xing Yi Quan: Chen Huiying, Zhu Yunxing, Di Guoyong és Chen Taiji Quan: Feng Zhi-Qiang).Kapecska Attila létrehozta 2007-ben az Akadémia Elit csoportját a Mesterképzőt, melynek alapító tagja vagyok. A kemény edzésmódszer és a résztvevők állhatatos küzdőszelleme hónapról-hónapra viszi előre az összetartó csapatot egy használható, alkalmazás központú tudás és tapasztalat megszerzése felé.Köszönöm Mesteremnek, Kapecska Attilának és barátomnak Franciskovics Andreának, hogy az iskolai oktatás keretében és azon kívül is, külön gyakorlás keretében erőfeszítéseket tettek és tesznek, hogy harcművészeti tudásom tovább mélyülhessen.Köszönöm családom támogatását, hogy eddig eljutottam.A kung-fu útján a mesteri szint számomra nem végcél, hanem az egyik mérföldkő…

Amennyiben hiányosságot vagy pontatlanságot találsz a fenti adatokban, kérünk jelezd a következő címre:
Hirdetések

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre.